23 Haziran 2014 Pazartesi

KİTAP YORUMU: KIYAMET SONRASI-Susan Ee


Kitap Adı: Kıyamet Sonrası
Yazar: Susan Ee
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı:358
Etiket Fiyatı: 25TL

MELEĞİN DÜŞÜŞÜ YORUMUM İÇİN BURAYA :)
NOT:İLK KİTABI OKUMAYANLAR İÇİN SPOİLER İÇERİR!

Meleğin Düşüşü’nün ikinci kitabına geldi sıra J Kitap tabi ki çok güzel orayı bence hiç tekrarlamayayım bile yani :D



Birinci kitapta Penryn kızımız sokulmuş fakat herkesin sandığının aksine gayette hayattaydı. Tabii Raffe bunu bilmiyor. Depresyonda bir ergen misali etrafa saldırıyor*adam iblis kanadını alınca tabii*. Neyse Penryn’e dönelim çünkü Raffe bir paragraf falan sürer.
The Walking Dead gibi birden kalkınca kıza tabii bir ‘oha kız dirildi’ bakışını atmakta herkes. Ama durumu anlatıyor. Deli anne, dirilmiş bir kız ve canavara benzeyen bir ufaklık. Bu şekilde takılmaya başlıyorlar.
Paige’in başına ne geldiğini biliyorsunuz. Çiğ et yemesi gerek. Ne kadar dayansa da geçmişte ablasının yoluna çıkan bir adamı ısırmaktan kendini alamıyor. Haliyle insanlar onu bir hayvan gibi iplere bağlıyor. Paige oradan cidden çook fantastik bir şekilde kurtularak kaçıyor. *Bu kısım spoiye girer ama cidden çok fantastik* Kaçmasına rağmen kalbi kırık Paige’in. Ablası ona yardım etmedi diye. Orada tüyleri diken diken eden bir sahne yaşanıyor. Paige iplerle işkence görürken, Penryn Paige’in birine saldırması şokunu yaşıyor. Onu bir canavar olarak görüyor ve ona yardım etmiyor. Düşüncesi sonradan değişse de artık çok geç. Paige yine gitmişti.

Penryn başlar yine kardeşini aramaya. Ama yalnız değil. Deli annesi ve yeni bir dostuyla beraber. Ha tabi bir de kılıcı. Kılıçtan bahsedelim biraz. Raffe ilk kitapta kılıcın duyguları olduğundan bahsetmişti. Bu kitapta bunu daha iyi anlıyoruz çünkü kılıcın yeni sahibi ilk kitaptan da bildiğiniz gibi Penryn. Ama Penryn elinde bir baş melek kılıcı değil de, Paige’in oyuncakları varmış gibi rahat. Bir dövüş kılıcına pembe tüllerden bir kın, kabzasına da bir oyuncak ayı geçiriveriyor. Kız da haklı baş melek kılıcı taşıyan bir insan kızı olarak tanınmak pek de işine gelmez hani. NOT:Penryn o çok güçlü baş melek kılıcına Ürkünç Ayı adını koyuyor :D

Neyse kılıcın özellikleri diyorduk. Kılıç ona ara sıra Raffe ile ilgili şeyler gösteriyor. *merak etmeyin spoi değil*. Örneğin kılıcı dahi iyi kullanması için eğitici bir video gibi Raffe’nin dövüş sahnelerini gösteriyor. Ya da Penryn kılıcı ona pembe kın yapmakla tehdit ettiğinde ona Raffe ile ilgili daha romantik anılar veriyor.

Raffe ve Penryn kitabın sonlarına doğru bir araya geliyor. Ama kitabın başlarında da Raffe’sizlik Sendromu minimum düzeyde. Pek çok olay gelişiyor ve tabii kılıçta Raffe’nin yokluğunu doldurmaya çalışıyor. Sonunda kavuştuklarında OV ŞİİTTTTTTTTTTT. Evet çok güzel bir araya geliyorlar. Tam istediğim gibi. Çoh iyi. <3 <3 galp. Şöyle söyleyelim bu ayrılık Raffe’yi öyle bir etkilemiş ki adam romantikleşti. En azından birazcık.

Raffe, Raffe, Raffe. Bahtsız Meleğim benim. Penryn’in yokluğunda Beliel’e takmış durumda. Kovalayıp duruyor onu. İblis kanatlarını da alınca ‘ay em ivıl’ moduna geçiş yapmıştı kendisi. Tabii Penryn’i görünce o havalardan eser kalmıyor. Ay bir de Penryn ile beraber uçup duruyorlar. Çok hoşuma gidiyor. Daha da bu paragrafı uzatmak isterdim ama her an ağzımdan bir şey kaçıracağım diye bir korkuyla yaşıyorum.

Kitabın sonundan da bahsedelim. OHA AMA KADINDAKİ HAYAL GÜCÜNÜ SEFİYORUM: mod on. Aslında yüksek ihtimalle kitabın başlarında tahmin edeceğiniz bir şey gerçekleşiyor. Ama yine de süper ve içinize bir umut doğuyor. Paige’e gelince yürek parçalayıcı bir sahneye daha tanıklık ediyoruz ve benim tüyler gene ayakta. Hani belki bir damla ağlamışta olabilirim. Ama süper bir sondu.




Kitabın güzel olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum ama gene de söyleyeceğim SÜPER. Raffe’sizlik Sendromu bile kitabı okumama engel olmadı. Ve gayet hızlı okunan bir kitap. İçinde macera, aksiyon, gizem, hayalgücü, fantastik, aşk ve RAFFE var. Ve Meleğin Düşüşü'nü okuduktan sonra uçarak almaya gidersiniz zaten J İyi okumalar meleklerim <3

PUANIM: 5/5

Millet bu da Raffe Penryn videomuz Kıyamet Sonrasını konu alan bir video bulamadım :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder