17 Temmuz 2014 Perşembe

KİTAP YORUMU: YENİ BİR UMUT-Collen Hoover

Kitap Adı: Yeni Bir Umut
Yazar: Collen Hoover
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı:375
Etiket Fiyatı: 20TL

Yeni Bir Umut’u yorumlamak bile kitap hakkındaki duygularımı depreştiriyor. Kitabın arkasında da yazdığı gibi Umutsuz Sky’ın hikayesiydi. Peki Holder’ın hikayesi ne?
Umutsuz da Sky’ın sarsıcı aile sırları ortaya çıkmıştı ve Holder’ın da yarımıyla acılarıyla yaşamayı öğrenmişti. Ama acı çeken sadece o değil.


Umutsuz da Sky hakkındaki gerçekleri tüm çıplaklığı ile öğrenirken sıra Dean Holder’a geliyor!


Küçükken kurtaramadığı kız çocuğunun acısını Holder her bir saniye çekiyor.  Hayatında acı, pişmanlık ve suçluluktan oluşan kocaman siyah bir leke var.  Hope’u bulmanın ona huzur getireceğine inanıyordu bu yüzden onu aramaktan bir an bile vazgeçmemişti. Ancak Holder onunla yeniden karşılaştığında daha büyük sorunlar ve sırlar ortaya çıkıyor.
Umutsuz’u okuyanların içi zaten büyük bir harabeye döndü.



 Dean Holder’ın hikayesi de pek neşeli geçmiyor. Hope’un kaçırılışı ve ardından yaşanan olayların Holder ve ailesini nasıl etkilediğini görüyoruz. Holder’ın sarsılışı, yaptığı hatalar ve Hope’u bulduğunda kavuşacağını düşündüğü huzur… ve ikisinin nasıl birbirini iyileştirdiği…
Her kelimesiyle, yaşanan her olayla sizi hem kahkahalarla güldürecek hem de müthiş üzecek bir kitap. Ama ağlamama deydi mi deydi.





Dean Holder’ın anlatımında Sky’ı onun gözünden görmek…müthiş bir duygu ve çıtayı fena halde yükseltiyor kızlar haberiniz olsun :D

Aynı zamanda Holder’ın yaşadığı olaylara bakış açısını tamamen anlıyorsunuz. Mesela benim Umutsuz’dan sonra bazı ufak noktalarda ‘Neden?’ diye soru işaretlerim kaldı ama Yeni Bir Umut hepsini söküp attı.


Holder’ın anne ve babası hakkında daha çok şey öğreniyoruz hatta Holder’ın annesinin yanına neden taşındığını da. Aynı zamanda Holder’ın ikiz kardeşi Lesslie’nin düşünceleri hakkında Umutsuz’da görmediğiniz şeyler görüyorsunuz.

Holder ve Sky’ın birbirlerine meydan okumaları da Umutsuz’dan beri sevdiğim bir şey :D komik atışmaları ve o atışmalarda Holder’ın gözünden Sky’ı görmemizi de sağlıyor kitap.



Zaten ben Dean Holder’a aşığım. Tamam çocuk yakışıklı ama onun yanında çok iyi bir karaktere sahip. Sky’ı kırmamak için elinden geleni yapması, onu güldürmek için her türlü şebekliği yapması, en zor zamanlarında onun yanında olup, acılarına ortak olması ki bunları gerçekten zor şeyler Dean Holder’a tamamen kapılmanızı sağlıyor.






Tam anlamıyla muhteşem bir kitap ve bu dünya da nefes alan her insan hem Umutsuz’u hem de Yeni Bir Umut’u okumalı. Sürükeyici, kalbinize dokunan ve suratınızda aptal bir gülümsemeyi oluşturup aynı zamanda ağlamanızı da sağlayan bir kitap. Yani kesinlikle okumadan geçmeyin derim ben :D

PUANIM: 5/5









3 yorum:

  1. Yani diyosunki Holder tam asik olunacak bi adam. Pekiii beni onun etkisinden kim kurtaricak???

    YanıtlaSil
  2. Hiç kimse tabii ki en sevdiğim karakterlerden o Seth'i geçemese de <3

    YanıtlaSil