18 Mayıs 2015 Pazartesi

OKUMA ETKİNLİĞİ: KARANLIK ZAFER - Robin LaFevers


 
Kitap Adı: Karanlık Zafer
Yazar: Robin LaFevers
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 478
Etiket Fiyatı: 27.5

Merhaba millet!! Bugün size okuma etkinliği kapsamında Karanlık Zafer'i yorumlayacağım, serinin ilk kitabı olan Ölümcül Merhamet'i yorumlamıştım, onun yorumu için buraya basmanız yeterli. Bir kişiye de Ölümcül Merhamet ve Karanlık Zafer kitaplarını hediye ediyoruz, çekiliş içinde buraya basmanız yeterli.

Olaylara kaldığımız yerden Sybella'nın bakışısıyla devam ediyoruz. Kendisi Ismae'nin manastırdan arkadaşı ve ilk kitapta onu görmüştük. Sybella hakkında ilk kitaptan beri büyük gizemler vardı, bu kitapta onun hayatı hakkında her şeyi öğreneceğiz.

İlk kitapta Sybella ve d'Albert arasında bir geçmiş olduğunu fark etmiştik, bu kitapta Sybella'nın babasının d' Albert olduğunu öğreniyoruz. Bu durumda onun yanına giderek casusluk yapabilecek tek insan da Sybella oluyor.

 
 
Sybella babasının yanına,saraya gittiğinde onun geçmişi hakkında pek çok sırrı öğrenmeye başlıyoruz. Babasından nefret edişini, ağabeyleriyle olan çarpık ilişkilerini, saray içindeki entrikaları... her şeyi adım adım görüyoruz.

Ve fark ediyoruz ki Sybella'nın gözleri tamamiyle açık. Ölümcül Merhamet'in anlatıcısı Ismae'nin başrahibeye güveni sonsuzdu, ama Sybella bu entrikaları çözmüş, meselenin iç yüzünü görebiliyor, bu yüzdendir ki başrahibe Sybella'dan hiç haz etmiyor. Hem zeki, hem güçlü hem de becerikli bir karakter olan Sybella'yı çook sevdim. İki karakter arasındaki - Ismae ve Sybella- farkları yansıttığı içinde yazarı ayrı sevdim. Ve bu kitapta serinin ilk kitabında da olduğu gibi karakterimizin kendini çözümlemesini, tanımasını ve keşfetmesini okuyoruz bu da cidden bana büyük zevk verdi.



Karanlık Zafer'de ilk kitaptan gördüğünüz Canavar ile de yakından tanışacaksınız. Aralarında epey bir macera yaşanan Canavar'la Sybella arasında yakınlaşmalar oluyor. Beraber savaşmaları, birbirlerini kendilerinden bile iyi anlamaları... cidden harika bir çift olmuşlar. Canavar'a ciddi anlamda bayıldım!!!

Gerek kullandığı dil, gerekse yarattığı bu muhteşem karakterlerle ve kurgusuyla yazar favori yazalarımdan, kitapsa favori serilerimden oldu. Ölümcül Merhamet'i aratmayacak maceralarla, sırlarla ve aksiyonla doluydu. Bir solukta okuyacağınızı da garanti ederim.

Ölümcül Merhamet'i aldıysanız kesinlikle seriye devam edin, seriye başlamak istiyorsanız ve tarihi fantastik seviyorsanız kesinlikle okumanızı öneririm. Çekilişe de katılmayı unutmayın!! Hepinize iyi okumalar!!

 
 
 
 

 


3 yorum:

  1. İlk kitabı sevmiştim de şu pörtlek dudaklı adamdan fena tiksinmiştim hala aklımda hatta :/ Ellerine sağlık ^_^ Blog'una izleyici oldum sen de benimkine bakarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha 'pörtlek dudaklı adam' süpermiş :D İlk kitabı sevdiğine göre ikinciyi hemen almalısın!! Senin blogunada seve seve katılırım, yalnız bana linkini bırakırsan süper olur :)

      Sil
    2. Link konusunda hoşgörüne teşekkürler.
      Bak bakalım ^^
      dusesingunlugu.blogspot.com.tr

      Sil