30 Temmuz 2015 Perşembe

19.KCY BLOG TURU: BENİ YAKMA - Tahereh Mafi II YORUM + OKUMAK İÇİN 5 NEDEN


Kitap Adı: Beni Yakma
Yazar: Tahereh Mafi
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı:400
Etiket Fiyatı: 25TL

Merhaba arkadaşlar!!! Kitap Cadıları olarak Beni Yakma'ya blog tur düzenliyoruz, Facebook sayfamızdan etkinliklerimize göz atmayı ve çekilişe katılmayı sakın unutmayın!! İlk iki kitabı okumayanlar için yorumum spoiler içerecek o yüzden dikkatli olun :)

Beni Bırakma gerçekten çok kritik ve can alıcı bir noktada bitmişti. Anderson, Juliette'yi tam kalbinden vurmuştu ama neyse ki kahramanımız Warner gücünü ve kızları kullanarak Juliette'yi iyileştirmeyi başardı.


Şimdi yeniden Warner'ın onu tutsak aldığı yerde, tek bir farkla; bu sefer her şey onun kontrolünde. Hepiniz Beni Bırakma'da çıkan savaşın sonucunu merak ediyorsunuzdur. Omega Noktası savaşta büyük bir yenilgiye uğradı ve tüm üyelerini kaybetmiş olma ihtimali çok yüksek.

Dostlarını, yoldaşlarını kaybetmenin acısı Juliette'yi derinden yaralasa da onu mağlup etmiyor tam aksine bu ağır yenilgi onun iyice hırslanmasına sebep oluyor.

Üstelik yalnız değil. İlk iki kitapta Warner'ı tamamen farklı biri olarak tanımıştık. Bir bebeği ölüme sürükleyecek kadar acımasız, bir adamı gözünü kırpmadan vuracak kadar umursamaz ve insanlara acı çektirmekten hoşlanan bir manyak olarak görmüştük onu. -ki hayır ben Team Warner olarak buna hiçbir zaman inanmadım <3 - Bu kitapta onun bu davranışlarının iç yüzünü görüyor, geçmişte çektiği acılara ve sırlara şahit oluyor, gerçek Warner'ı tüm çıplaklığıyla görüyoruz.


İkisi güçlerini birleştirerek dünyayı fethedecek güce sahip oluyorlar. Amaçları ise Yeniden Kuruluş'u yenmek, Anderson'u öldürmek ve kızları o psikopatın elinden kurtarmak. Ama belki de bunları tek başlarına yapmalarına gerek yoktur.

Vay canına!!! Yani gerçekten ilk iki kitaptan daha iyiydi Beni Yakma. Juliette sonunda kendini kabullendi, artık güçlerinin farkında ve çocukça düşüncelerle vakit kaybetmiyor. Artık savaşçı, yenilmez ve ölümcül derecede güçlü genç bir bayan var karşımızda. Üstelik aşık. Uzun süre kendine itiraf edemese de içten içe hep bildiği birine gerçekten aşık.


Warner ve Juliette'nin arasındaki ilişkiye çok daha fazla ağırlık veren bir kitaptı. Warner'ın gerçek yüzünü görmemiz ve Juliette'nin ona karşı güçlenen duygularını okumak harikaydı. İkisinin arasındaki iletişime, anlayışa bayılıyorum.

Aynı zamanda Adam hakkında da çok şaşırtıcı gelişmeler öğreniyoruz. Fazla detaya girmek istemiyorum ama Team Warner olsam bile Adam saygı duyduğum bir karakteredi. Mafi, aşk üçgeni hakkında tatmin edici bir sonuç yaratmak için Adam'ın üstünde fazlaca oynamış gibi geldi bana. Adam'ı belli hareketlerini doğal karşılasam da, kesinlikle ondan beklenmeyecek davranışlar sergiliyordu ve bu benim hiç hoşuma gitmedi.


Juliette'nin gelişiminde bahsetmiştim, bu gelişim kesinlikle sadece ruhsal olarak kalmıyor ve ilk iki kitaptan gücüyle ilgili aklınızda olan sorular cevaplanıyor. Gücüyle ilgili antrenmanlar yapmaya başlıyor ve kesinlikle o kısımlar çok eğlenceliydi. Bu eğitimleri yaparken bol bol Kenji'de göreceğiz ve onların arasındaki dostluğun derinliğini ve güçlülüğüne şahit olacağız ki bu da harikaydı.

Ama onun dışında seride genel olarak gördüğüm bir aksiyon sorunu var. Sürekli sil baştan başlıyor, eğitim alıyor, ilişkiler görüyoruz ve bunların sonucunda ortaya çıkan savaş, kavga, dövüş bana hiç tatmin edici gelmiyor. Daha fazla fiziksel mücadele görmek istiyorum, hayati tehlike istiyorum, sadece süper güçler değil havada uçuşan yumruklar ve kırılan dişler görmek istiyorum!!! - tamam biraz abartmış olabilirim-



Bunun dışında gayet güzel bir kitaptı ilk iki kitabı sevenler kesinlikle devam etmeli. Juliette'nin bu halini görmeden ölmezsiniz. Sonunda gerçekten olgun ve kendiyle barışık biri. Warner'ın o sıcacık hallerini de görmeden ölemezsiniz, bu kitaptan sonra artık Warner'ı sevmeyen kalmaz zaten. Kalmamalı. Her yorumumda bıkmadan usanmadan söylüyorum; harika bir üslup var bu kitapta kaçırmayın derim :)


OKUMAK İÇİN 5 NEDEN:

1- Avengers, X-Men gibi süper güçlü insanların birleşerek dünyayı daha iyi bir yer haline getirme çabasını seviyorsanız bu kitap tam size göre!! Şaşırtıcı süper güçler ve bu güçlerin altında yatan gizemli olaylarla sizi büyüleyecek bir seri.



2-Muhteşem karakterler!!! Her bir karakteri ayrı ayrı seveceksiniz, hayran olacaksınız seri boyunca. Özellikle aşk üçgenimiz de ki karakterlere aşık olacaksınız ve büyük çelişkiler içinde kalacaksınız!! Maceramızı komedi, entrika ve aksiyonlarla süsleyen muhteşem yan karakterlerimizi söylemiyorum bile!!




3-Warner. Kesinlikle Warner için ayrı bir kategori açmamak saygısızlık olurdu. Seri boyunca öğrendiklerimizle gözümüzde hızlı bir yükselişe geçen Warner romantikliği, gözü karalığı, zekası ve yakışıklılığı ile kesinlikle kalbimi çaldı <3 




4- Muhteşem bir üslup!!! Yerinde ustalıkla kullanılan betimlemeler, karamsar bir bakış ve tabii ki üstü çizili kelimelerle kesinlikle harika bir anlatıma sahip!!





5- Her şey dahil bir kitap mı okumak istiyorsunuz?? Bu kitabı mutlaka listenize eklemelisiniz. Aşk,  aksiyon, dram, fantastik, distopya... her duyguyu, her olayı içinde barındıran bir kitaptı!!



5 yorum:

  1. Yazı çok güzeldi <3 -bir dahaki kitapta bekliyorum derken ???? son kitap değil miydiii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde aklım serinin ek kitaplarına gitti o yüzden kafam karışmış sağol uyardığın için :) Yazıyı beğenmene de çok sevindim :) <3

      Sil
  2. Ben adamcıydım amaaaaaaa 😢😢😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin son kitabı azıcık Adam'cıları üzebilir :(

      Sil
  3. Ben adamcıydım amaaaaaaa 😢😢😢

    YanıtlaSil