13 Ağustos 2015 Perşembe

FİLM YORUMU: KAĞITTAN KENTLER


Film Adı: Kağıttan Kentler
Orijinal Adı: Paper Towns
Yönetmen: Jake Schreier
Tür: Komedi, Arkadaşlık, Macera, Romantik
Ülke: ABD
Süre: 109 dk
Oyuncular: Cara Delevingne, Nat Wolff, Austin Abrams, Justice Smith,
IMDB: 7 / 10

Herkese merhaba arkadaşlar!!! Bugün pek çok John Green hayranının sabırsızlıkla beklediği bir film ile karşınızdayım: Kağıttan Kentler!!!

Yorumuma  geçmeden önce çok kısaca size filmin konusunu anlatayım. Esas karakterimiz Quentin derslerinde başarılı fakat okulda pekte popüler olmayan sıradan bir çocuk. Tüm hayatını  tam bir maceraperest olan Margo'yu uzaktan severek geçirmiş.

Bir gece Margo'nun camdan odasına girmesiyle hayatının en güzel gecesini geçirir. Margo arkadaşlarından intikam almak için kurduğu plana Quentin'i de dahil eder ve beraber çok heyecanlı ve eğlenceli bir gece geçirirler.


Böyle harika bir geceden sonra Quentin'in gözleri okulda hep Margo'yu aramaya başlar fakat günler geçse de kimse Margo'yu görmemiştir. Margo sürekli evden kaçıp arkasında bilinçli ipuçları bırakırdı. Q ve arkadaşları da alışık olduğu tüm düzeni bir kenara atarak Margo'nun bıraktığı ipuçları ile onun izini sürmeye başlarlar ve çok eğlenceli, macera dolu bir yolculuğa atılırlar!

Evet konumuz kısaca bu şekilde, gelelim yorumuma!! Öncelikle Kağıttan Kentler'in benim favori kitaplarım arasında olduğunu söylemeliyim. Macera, arkadaşlık, aşk ve değindiği noktalarla kesinlikle harika bir kitaptı, öyle ki Aynı Yıldızın Altında'ya rağmen benim favori kitabım Kağıttan Kentler'dir.

Haliyle filmden de çok umutluydum. Eğlenceli, maceracı ve gizemli yönleriyle seyircinin ilgisini sürekli üstünde tutan bir film olacağını ummuştum. Maalesef umduğumu bulamadım.



Bunun temel sebebi oyunculardı bence. Görüntü olarak çoğu otursa da oyunculuklarını yeterli bulamadım. Özellikle Quentin'i canladıran oyuncu - Nat Wolff- bana çok zorlama geldi. Q'nun sıradan ve içine kapanık havasını yansıtmıştı fakat Nat Wolff bana göre 'rol yaptığını' fazla hissettirdi.

Filmin ilk yarısı benim için sıkıcıydı fakat ikinci yarıda esas olaya girmemizle beraber işler daha eğlenceli ve heyecanlı bir hal aldı.



Bunların dışında filmde güldüğüm sahnelerde oldu. Özellikle yolculuk kısmı çok eğlenceli ve doğaldı. Austin Abrams'a özellikle çok güldüm :D Cara Delevingne - Margo-'nun da oyunculuğunu çok sevdim bence Margo'nun yoğun ve farklı bakış açısını çok iyi yansıtmış.



Kitapla aralarında tabii ki ufak farklılıklar var fakat bir bütün olarak bakıldığında, konunun gidiş yönünü etkileyen değişiklikler yoktu. Filmdeki diyaloglar, gelişen olaylar...bunlar gerçekten çok hoş ve güzeldi.

Ben filmin sonunu ve verilmek istenen mesajı da sevdim. Kitaba oranla filmde bu mesaj biraz zorlama gibi duruyordu fakat değinmek istediği noktalar çok güzeldi. Kafada çok fazla soru işareti bıraksa da kitapta da bunlara bir cevap almamıştık zaten o yüzden beni rahatsız etmedi.



Arkadaşlarınızla izlerken zevk alacağınız hoş bir film olmuş, fakat dediğim gibi benim beklentilerimin aşağısında kaldı. Beklentimi karşılamamasının en büyük sebebi filmi izlerken beni içine çekmemesiydi ve dediğim gibi oyuncuların 'rol yaptığını' hissetmemdi. Fakat özellikle yaz aylarına uygun macera ve arkadaşlık yönünden hoşuma giden bir film oldu. Konu olarak zaten çok sevdiğim bir kitap dolayısıyla da bir film. Kitabını okumayanlar için KESİNLİKLE önce kitabı okumalarını tavsiye ederim. Hepinize iyi seyirler!


Ufak bir bilgilendirme: Cara Delevingne'i sevdiyseniz ve Dc Comics hayranıysanız size muhteşem bir haberim var!! Dc yapımı Suicide Squad filminde Cara'da yer alacak ve trailerından anlaşıldığı üzere efsane bir film olacağa benziyor!! Kağıttan Kentler trailerının aşağısına Suicide Squad filmininde trailerını koyacağım ona da göz atmadan geçmeyim derim!






İşte Suicide Squad trailer'ı: 






4 yorum:

  1. Merhaba! Mimlendin.Yaparsan çok sevinirim :) http://kitaptanblog.blogspot.com/2015/08/korku-mimi.html

    YanıtlaSil
  2. Kitabını çok sevmiştim, ancak filmin ilk yarısında o kadar sıkıldım ki, diğer yarısına bakmadan kapattım. Eğer ikinci yarısı sylediğin kadar eğlenceliyse kesinlikle bakacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film bana göre de kitabı okuyanların beklentisini kesinlikle karşılamayacak nitelikteydi :( Filmin ikinci yarsında araba sahneleri eğlenceliydi ama sana yine de fazla ümitlerle izlememeni tavsiye ederim :)

      Sil