27 Ağustos 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: TATLI HESAPLAŞMA - Wendy Higgins


Kitap Adı: Tatlı Hesaplaşma
Yazar: Wendy Higgins
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 448
Etiket Fiyatı: 17TL

Merhaba arkadaşlar!!! Tatlı Hesaplaşma yorumumla karşınızdayım!! Serinin ilk iki kitabı olan Tatlı Şeytan ve Tatlı Tehlike'nin yorumunu okumak için yazıların üstüne tıklamanız yeterli :) Şimdi gelelim serimizin son kitabı olan Tatlı Hesaplaşma'nın konusuna!

Dükler her zamanki gibi Anna'nın peşinde. Fakat bu sefer çok daha sağlam gerekçelerle ve tehlikeli adımlarla ilerliyorlar. Kehanette geçen Nefilim'in Anna olduğuna her geçen dakika daha fazla inanıyorlar ve işleri şansa bırakmaya niyetleri yok. Babasının tutumundan ve kehanetin belirsizliğinden dolayı Anna'ya tolerans gösterildi. Fakat artık işler değişti. Anna'yı öldürmek artık sadece bir zevk meselesi değil, bir zorunluluk. Dükler ellerindeki imkanları Anna'nın masumiyetini yok etmek için seferber ediyor, onun hakkında gerçekleri öğrenmeye çalışıyorlar.


Anna'nın ise en iyi savunması inancını korumak. Müttefikleriyle beraber tehlikeli bir yoldalar ve bu yolda karşılaştıkları pek çok zorluk var. Fakat her bir yoldaşımız çok güçlü ve hiçbirinin kötülüğe yenilmeye niyeti yok.

Erdem Kılıcı ve onu kullanacak saf bir ruha sahipler. Üstelik Anna artık ilk başlardaki ürkek kız değil. Kendini ve sevdiklerini koruyacak güce ve inanca sahip, sonucu ne olursa olsun yeryüzünü iblislerden temizlemekte kararlı.

Evet konumuz bu şekilde gelelim yorumuma! Bu seride çok sevdiğim iki şey var: iblisleri işleyiş şekli ve karakterler. Kaidan, ikizler, Blake, Kope... hepsi harikalar! Özellikle Kaidan'ı en çok bu kitapta sevdim. Anna'ya olan aşkının gerçekliğini ve derinliğini bu kitapta daha çok hissettim ve dönüştüğü kişiye de bayıldım.


Anna'da kendini ilk kitaptan bu yana oldukça geliştirdi, takdir ettim kızı. Özellike bu kitapta pek çok sorunla boğuşuyor. Dükler Anna'nın masumiyetinin gittiğinden emin olmak için her yolu deniyorlar ve onu sıkı gözetim altında tutuyorlar. Yakalanma riskine giremediklerinden, Kai'de dahil müttefikleriyle rahatça görüşemiyor. Fakat Anna bunların üstesinden gelmekte oldukça başarılı.


Bu kitapta bol bol Anna ve Kai sahnesi göreceğiz ki bunların hepsi birbirinden tatlı ve içinizi sımsıcak yapacak türden sahneler. Vee çiftimiz hakkında pek çok yüz güldüren gelişmede olacak benden söylemesi ;)



Düklerin ve Nefilimlerin karşılaşmalarını okumakta ayrı bir zevkliydi. Fakat ben çıkacak savaşın daha büyük olmasını beklerdim. O son kısımlar biraz fazla hızlı ve basit geçilmiş gibi geldi. Savaştan öncede tempoyu iyice yükseltecek olaylar yaşansın isterdim.

Okuması oldukça keyifli, bol bol gülümseten ama hüzünledirmeden de geçmeyen bir kitaptı. Tam bir yaz serisi aslında, oldukça eğlenceliydi. Eksikleri vardı fakat serininde garip bir cazibesi var.



Tatlı Hesaplaşma maalesef serinin son kitabıydı ve bir seriyi daha devirmiş olduk :( Fakat hemen üzülmeyin; Sweet Temptation ile Kaidan'ın bakış açısından geriye dönüşlerle koca bir kitap okuyabiliriz!!! <3

Ve işte Sweet Temptation'un orijinal kapağı: 





PUANIM: 4/5






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder