8 Ocak 2016 Cuma

2015'İN FAVORİ KİTAPLARI!




Merhaba arkadaşlar!!! Bugün 2015 favorilerimi sizinle paylaşacağım!!!! Bu sene gerçekten çok güzel kitaplar okudum, öyle ki tüm zamanların favorilerinden de sayılabilir çoğu. 

Listede 12 kitap var, maalesef hepsini uzun uzun inceleyemem ama kısaca düşüncelerimden bahsedeceğim. 

Sizde yorum olarak aşağıya okuduğunuz kitapları yazabilir ya da kitaplar hakkında danışmak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz :)

Son bir ufak nottan sonra sizi liste ile baş başa bırakıyorum. Kitapları herhangi bir sıraya göre dizmedim, dizemedim maalsef :( Ve yazı herhangi bir spoiler içermiyor rahatlıkla okuyabilirsiniz. Hepinize iyi okumalar!!

1-Rüzgarın Adı / Bilge Adamın Korkusu - Patrick Rothfuss




Epik fantastik severlerin özellikle bayılacağı bir kitap. Görüp görebileceğiniz en özgün dünyalardan birinde geçiyor ve gerek karakterleri, gerek olay örgüsü ile aklınızı başınızdan alacağına eminim. Kvothe'nin küçük yaşta çektiği acılar ve hayatının ilerleyen döneminde yaşadığı maceralar, arkadaşlıklar...  hepsi büyüleyiciydi! Kvothe'nin zekasına ve ruhuna da hayran kalacağınızı söylemeden geçemeyeceğim. Kitapta her şey çok detaylı ve merak uyandırıcıydı. Yazarın üslubuna da bayıldım, yarattığı dünyayı harika bir şekilde aktarmış.  3. kitabı sabırsızlıkla ve biraz da korkuyla bekliyorum!! - malum her an her şey olabilir!- Bu kitabı kesinle okumalısınız, hakkında söylenecek çok şey var ama maalesef hiçbiri yeterli olmayacakmış gibi geliyor!

2-Sissoylu - Brandon Sanderson



Sissoylu'da aynı şekilde epik fantastik sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Rüzgarın Adı'nın aksine çok ağır bir dili yok ve okuması da daha kolay. Epik fantastik okumaya Sissoylu ile başlanabilir. Ama böyle dedim diye çerezlik bir kitapta sanmayın sakın!!! Yine harika bir dünya ve harika bir hayalgücü var bu kitapta! Hele Kelsier denen karakter... gücünü kullanışı, liderliği, kendi doğruları için yaptığı fedakarlıklar ve çektiği acılar... Mutlaka okumalısınız!!!

3-Steelheart / Firefight - Brandon Sanderson




Yine Brandon Sanderson'ın bir kitabı var karşınızda. Epik fantastiğe başlamak isteyenler Steelheart'ı da tercih edebilir. Kötü kahramanların dünyaya hükmetmeye başlamasına karşı, Asiler grubunun savaşını anlatıyor diyebiliriz kısaca. Bu kitabında aksiyon yönü oldukça boldu. Özellikle sonları gerek sizi şok ettiğinden gerekse aksiyonu zirveye taşıdığından muhteşemdi. Esas karakterlerimizden yan karakterlerimize kadar herkes harika ve özgündü. David, Megan, Abraham, Cody... Kesinlikle okumalısınız. Detaylı yorumumu burada bulabilirsiniz, bu nedenle çok fazla üstünde durmayacağım.

4-Kızıl Yükseliş / Altın Oğul - Pierce Brown



Kızıl Yükseliş kesinlike bu sene okuduğum en karanlık, aksiyon dolu ve şaşırtıcı kitaplardan biriydi. Karakteler, fikir, o kast sistemindeki katılık, çekilen zulümler, yapılan haksızlıklar, dökülen kanlar... Darrow gibi bir karakter ve onun milim milim değişimini izlemek... kesinlikle çok iyi bir kitaptı, mutlaka okumanızı tavsiye ederim. İkinci kitabı da en az ilki kadar güzeldi. Yorumu hazır en kısa zamanda bloga girmeye çalışacağım.

5- Şampiyon - Marie Lu



Efsane serisi bence çok iyi bir finale ulaştı. Ama yüksek ihtimalle bu yolda pek çok okuyucunun kalbi de kırıldı. Serinin son kitabı olduğundan ve seriye hiç başlamamış olanlara spoiler vermek istemediğimden detaya inmeyeceğim. Ama Day kesinlikle çok sevdiğim ve becerilerine, kalbine hayranlık duyduğum karakterler arasına girdi.

6- Marslı - Andy Weir



Şüphesiz adını bu sene çok duyuran kitaplardan biriydi. Gerek filmi ile gerek kitabı ile pek çok insanı kendisine bağladı. Bunda en büyük etken şüphesiz esas karakter olan Mark'ın kişiliği, ve kitabın içeriğinde verilen evrensel mesajlardı. Detaylı yorumumu buraya basarak bulabileceğinizden fazla üstünde durmuyorum, ama kesinlikle herkes okumalı!

7-Olasılıksız - Adam Fewer




Olasılıksız kesinlikle tüylerimi ürperten bir kitap oldu. Okurken çok şaşırdım, anlatılmak istenen konunun olay örgüsü ile iliştirilmesine bayıldım. Bu kitap kesinlikle bana araştıracak çok şey verdi. Bazı şeyleri sorgulamanızı sağlayacak bir kitap ve bunu kesinlikle sizi sıkarak yapmıyor. Aksine kitabı nefes nefese bir beklenti ile okuduğunuzu bile rahatlıkla söyleyebilirim. Detaylı yorum için buraya basmanız yeterli. Tabii ki, bunu da okumanızı tavsiye ediyorum :)

8-Locke Lamaro'nın Yalanları / Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler - Scott Lynch


Centilmen Piç serisinin iki kitabı da beni büyüledi. Rüzgarın Adı'nı severlerin bu kitabı da seveceğini düşünüyorum. İki kitabı kıyasladığınızda Rüzgarın Adı benim için daha önce gelir ama Locke Lamora'nın büyüsü de kesinlikle yabana atılacak gibi değil. Esas karakterin zekası, karakterler arasındaki uyum, geçtiği dünya ve olay örgüsüne bayıldım. Locke Lamora'da kesinlikle favori karakterlerimden oldu zaten. Ayrıntılı yorumumu buraya basarak bulabilirsiniz :)

9-Athena'nın İşareti - Rick Riordan



Olimpos Kahramanları serisi kesinlikle okumaktan en çok zevk aldığım seriler arasında. Seriyi henüz okumayanlar ve bu sanat eseri ile tanışmayanlar, bir an önce tanışmalı!!! Yunan mitolojisinin muhteşem karakterlerle, aksiyon ve esprili bir dille işlenişine kesinlikle bayılacaksınız. Hele ki Percy ve Annabeth'e!! Detaylı yorum için buraya tıklamanız yeterli.


10- Küçük Prens - Antonie de Saint - Exupery



Küçük Prens'i de kesinlikle çocukken okumak isterdim. Tekrar tekrar okuyup yeni şeylerin keşfedilmesi gereken kitaplardan biri kesinlikle. Her yaştan insan okumalı, çocuk kitabı deyip geçmemeli kesinlikle. Ama özellikle ebeveynlerin çocuklarına, abla ve ağabeylerin kardeşlerine okuması gereken bir kitap bence.

11- Romeo ve Juliet - William Shakespeare



Efsane aşıklar.... herkes mutlaka Romeo ve Juliette'yi duymuştur, belki izlemiş ve okumuştur. Ben duyan ve sürekli alıntılarını işiten kesimdendim. Ama kitabı baştan sona okumak insanı gerçekten etkiliyormuş. Sonu bilinmese çok daha etkileyici olacağı kesin ama yine de bu haliyle de harikaydı. O diyaloglar, aralarındaki imkansız aşk... kesinlikle okuyun derim :)

12- Başlat -  Ready Player One - Ernest Cline



Daha önce hiç video oyunlarını konu alan bir kitap okumamıştım ve Başlat bence harika bir başlangıç oldu. 80'ler hakkında pek çok bilgiyi de içeren bir kitap olduğundan meraklısına araştıracak çok fazla konu veriyor. Karakterleri ve konusuyla da çok hoşuma giden bir kitap oldu. Üstelik seri kitabı da olmadığından, rahatlıkla okunabilir.



10 yorum:

  1. Rüzgarın Adı'nı ben de çok merak ediyorum,yazarın Locke Lamora'nın Yalanları'na yazdığı ön sözden sonra:)
    Ama hala alıp okumak nasip olmadı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Locke Lamora'nın Yalanları'nı sevdiysen Rüzgarın Adını'da seveceğinden eminim!!! İlknokta'da bazen %50 indirimde oluyor oradan takip edebilirsin, güvenilir bir sitedir. Ben de ilk önce Locke Lamora'nın Yalanları'nı okumuştum ve ön söz benimde merakımı cezbetmişti :)

      Sil
  2. Aralarında favorilerimi görmek hoşuma gitti ve okumak istediğim kitapları da görüp sevindim.Umarım yakın zamanda okuyabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimizin benzediğine sevindim :) Umarım okumak istediklerini bir an önce okursun çünkü bu listede ki kitapların hepsi çok güzel!! <3

      Sil
  3. Gerçekten çok iyi seçimler olmuş. Brandon Sanderson kitapları seviyorsan onun son üç kitabını yazdığı Zaman Çarkı serisini de okumalısın. Brandon Sanderson'un seriyi sonradan devralmasına rağmen başarıyla noktalayabildiği için asıl çıkış yaptığı seri olduğu gibi önceki rahmetli yazarı Robert Jordan fantastik edebiyat için bir efsanedir.

    Bloguma da beklerim.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Zaman Çarkı serisini ve Kralların Yolu'nu da en kısa zamanda okumak istiyorum, okuyan herkes bayılmış!! :) Bloguna ve yazılarının içeriklerine de bayıldım :)

      Sil
  4. Okumam gerek bazılarını!! :))bu arada benim de kitabım çıktı!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listedekilerin hepsini şidetle tavsiye ederim!!! Kitabının da adını söylersen bakmak isterim bir :)

      Sil
  5. Marslı'nın önce filmini izleyerek çok büyük bir hata yaptığımı biliyorum ama iş-işten geçmiş. Yine de, okumayı çok istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde bende öyle düşünürdüm ama kitapta kullanılan terimleri kafanda daha iyi oturtarak okuman daha bile iyi olabilir!! :)

      Sil