15 Eylül 2014 Pazartesi

KİTAP YORUMU: DEMİR KIZ - Julie Kagawa


Kitap Adı: Demir Kız
Yazar: Julie Kagawa
Yayınevi: Pegasus
Etiket Fiyatı: 25 TL
Sayfa Sayısı: 416

Merhaba arkadaşlar :) Umarım okulunuzun ilk günü olabildiğince güzel geçmiştir. Benim ki uykulu, yorgun ama bir yandan da eğlenceli geçti. Sınıfımızın değişip, daha küçük bir sınıfa taşındığımızı yok sayarsak. Okulun ilk günü bende Demir Kız yorumumu yayınlayayım dedim :) İlk kitabı okumayanlar bu yorumu okumasın lütfen, ilk kitabı okuduğunuzu varsayarak yorum yapacağım.

İlk kitap hakkında genel bir düşüncelerimi yazayım yine de. Bir kere o sihirli dünya çok hoşuma gidiyor. Önüm arkam sağım solum büyülü yaratıklarla dolu. Bu tarz farklı dünyaları çok seviyorum. Ama insanlara önerirken de şöyle bir sıkıntı oluyor: Yaz perisi, Kış perisi ya da Mevsimler Asası dediğim an tüm övgü dolu kelimeler, güzel konu bir anda kayboluyor. Bu tarz isimler saçma gelebilir ki bende ilk başladığımda garipsedim ama lütfen kitapları buna göre seçmeyin. Demir Kral'a bir şans verin.

Neyse konuya olabildiğince kısa değineceğim. Meghan yaptığı anlaşma sonucu Prens Ash ile beraber Kış Divanı'na gidiyor. Orada Mab'in konuğu olarak (!) bulunuyor ki ben başlarda bayağı bir sinir oldum. -_- Ama iyi tarafı Kış Divanı'nı içeriden görmek hoşuma gitti. Mab, Rowan ve Sage'i daha  fazla görüyoruz.



Megahan Demir Kralı'ı öldürdüğünde savaşı kazandığını düşünmüştü ama yanıldığını çok geçmeden anladı. Mevsimler Asası Tekinsiz Divanı'ndan çalındığında savaşta başlamış oldu.
Tabii ki işi ne kadar Demir Periler yapsa da tüm suç Mab'e göre Yaz Perileri'nin üstünde. Puck, Ash, Meghan, Grimalkin-bu kediyi çok seviyorum <3- ve sürpriz bir kişi asayı almak için kolları sıvıyor.
Tabii ki bu kitabı da çok sevdim. Söyleyip duruyorum ama o büyülü diyarlara BA-YI-LI-YO-RUM. Her yerde sihir, periler...

Arayışları boyunca zaten merak ve hareketlilik o kadar fazla ki 2 güne bitiyor kitap. Bu kitaptaki karakterleri de seviyorum. Ash, Puck, Grimalkin... Sadece ilk kitapta Meghan'dan fazla hoşlanmamıştım o yüzden ikinci kitaba başlarken de Meghan'ı fazla sevemedim ama ilerledikçe bir elektrik aldım kızdan :D


Heyecan çıtası bir an olsun düşmüyor. Sayfaları çevirdikçe merakınız da kitabın güzelliği de artıyor. Büyülü diyarlara karışmayı isteyenlere kesinlikle bu kitabı öneririm. O büyülü diyar saçma bir şekilde değil, bir mantık içinde yerleşmiş kitaba. Ayrıca periler arasında gelişen olay, savaş ve arayış ne kadar güzelse karakterler arasındaki kimya da o kadar güzel. Hem aşk açısından hem arkadaşlık hem de düşmanlık açısından. Aralarında geçen diyaloglar ve karakterlerin özellikleri kitapta en çok hoşuma giden şeylerden biri oldu zaten.

Ve sonu..IRON QUEEN HEMEN ÇIKMALI!! Sadece sonu için de değil, ilk kitapta belirtiler veren ikinci kitapta açıkça duran bir gerçek var ve kimse bunu sorgulamıyor. Iron Queen'de kesin bu noktanın üstünde dururlar o yüzden elim kulağımda bekliyorum. Yorum ne kadar oldu bilmiyorum kesinlikle kitabı çok sevdim ve farklı diyarları dolaşmak isteyenlere, büyü ve perilerin bolca bulunduğu kitapları seven fantastik okurlara öneriyorum. Koşarak bu seriyi alın bence :)

PUANIM: 5/5



8 yorum:

  1. kitabı yeni okuyorum.şuan 2. kitapdayım. 3.kitabıda aldım ve bitecek diye korkuyorum. Bu kitaba yakın bu tadı bırakan başka önereceğiniz kitaplar var mı?

    YanıtlaSil
  2. Kitabi beğenemene çok sevindim :)) açıkçası insanlara bu kitabı önerirken biraz çekiniyorum çünkü biras çocuksu bulan insanlarla karşılaştım konuyu anlatırken :( önerilere gelirsek himm...Avcının İntikamı ni öneririm kesinlikle. Tamamen periler üzerine kurulu bir tarihi fantastik. Bol aksiyonlu ve perilerinde çok güzel işlendiği bir kitap. Dex yayinlarindan çıktı onu da yorumladim hatta :) onun dışında sadece perileri işleyen kitaplar okudum ama maalesef biraz saçmaydi onlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz İçin teşekkürler. Yaşım 28 ve benim ilgimi çekti.Filmi çekilmesi gereken kitaplardan.Yalnız bu serinin devam çıkmaya başlamış.Hatta ara kitaplar bile çıkmış. Aşağıdaki linkdende görebilirsiniz.
      http://juliekagawa.com/iron-fey
      Türkiyeye gelecek mi Ne zaman gelir bilemiyorum inş. yarıda kesmezler.

      Sil
    2. Aslında bu tarz fantastik kitaplar filme uyarlandığında çok tedirgin oluyorum çünkü o dünyayı yansıtmaları, efektleri...her şeyi gerçekten büyük bir titizlikle yapılmalı. Eğer film olursa umarım iyi birileri alır da güzelim kitabı mahvetmezler. İyi bir şekilde çekildiği zaman cidden süper olacak bir film olurdu. Ve linkini verdiğin site cidden süpermiş <3 Pegasus inşallah ara kitaplarla beraber seriyi hızlı bir şekilde tamamlar. Bu arada Avcının İntikamı'nı da hala şiddetle tavsiye ederim, peri içerikli kitaplar arıyorsan :D

      Sil
  3. evet avcının intikamına bakacağım.Lanetli sevgili seriside varmış galıba onada bakacağım. Pegesus inş yarıda bırakmaz seriyi. Dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. O seri hakkında bir bilgim yok :( serinin ilk kitabını okudun mu?? Beğendiysen bende bir incelemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha okumadım. demir kral serisinin 3.kitabındayım. o bitince bakacağım. bilgi veririm.

      Sil
    2. Tamamdır teşekkür ederim :)

      Sil