4 Ekim 2014 Cumartesi

5.KCY BLOG TURU: BİRİ SIR MI DEDİ? - Victoria Dahl || YORUM + YETİŞKİN KİTAP OKUYUCULARIN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR


Kitap Adı: Biri Sır Mı Dedi?
Yazar: Victoria Dahl
Yayınevi: Nemesis
Sayfa Sayısı: 352
Etiket Fiyatı: 18TL

5. turumuzdan herkese merhaba! Umarım hepiniz iyisinizdir ben o kadar iyi değilim maalesef içimde bir sıkıntıdır aldı başını gidiyor.

İçimdeki sıkıntıya değinerek sizi sıkmayacağım merak etmeyin, kısaca kitabın konusunu anlatıp düşüncelerime geçeceğim.

Molly, eski sevgilisinden bir türlü kurtulamıyor. Cameron reddedilmekten nefret eden şu egoist erkeklerden biri ve maalesef Molly bir zamanlar ne kadar peşinden koşsa da şimdi Cameron'u yakasından atamıyor.

Ondan kurtulmak için kendisine miras kalan, çocukluğunun geçtiği kasabasına geri döner. Ama kızda öyle bir şans var ki dört bir yanı erkeklerle çevrili. Çocukluk aşkı Ben karşısına çıkar ve Molly'nin erkekler hakkındaki tüm görüşlerini darmadağın eder. Molly herkesten gizlediği sırrı ve Ben'le uğraşırken 3. bir gözde olanları adım adım izliyor. Cameron Molly'nin peşini bir türlü bırakmıyor!

Aslında bu kitap hakkında düşüncelerim oldukça karmaşık, karmaşıklığının nedenini elimden geldiğince açıklayacağım sizlere. Bir kere sevgili takipçim eğer erotik kitap okumayı sevmiyorsan hemen kaç derim. Kitabı erotik olduğunu bilmeden okudum -kapağı da toz pembe şirin bir şey oradan da anlamıyorsun yani- o yüzden ufak çaplı bir şok yaşadım çünkü benim kitaptan beklentim tatlı, sevimli bir aşk hikayesiydi.

Bir açıdan da öyle aslında. Ama erotik kısım bilemiyorum bana fazla duygusuz geldi. Öyle hissiz bir erkek karakter beklemeyin kesinlikle öyle biri değil Ben, sanırım bu olay kızdan kaynaklanan bir şey. Nedense Molly bana mart ayındaki bir kediyi hatırlattı çoğu zaman.

Bir çocukluk aşkının daha şefkatli ve derin bir şey olmasını beklerdim ama bence bu kitabın arkasında yazdığı gibi bir çocukluk aşkıdan ziyade; unutamama ya da bir heves gibi geldi bana.

Karakterleri ayrı ayrı...fena değil ama bir araya geldiklerinde oluşan kimyayı sevmedim ben. Mesela Molly çok tatlı bir kız. Özellikle sevdiği erkek için vazgeçmeden savaşması çünkü bu tarz kitaplarda genelde kızlar hemen pes ediyor. 



Ben ise yine tek başına incelediğimde gayet hoş çocuk. Kasabanın şerifi ve adını skandallardan korumak için elinden geleni yapacak kadar saygınlığına önem veriyor. Durağan hayatına Molly ile beraber renk geliyor. Fazlaca renk.

Hikayenin içine merak katılmaya çalışılmış. Arka kapakta da yazdığı gibi Cameron onları izliyor. Molly ise izlendiğinden haberdar ama kimin izlediğini çözemiyor ve izleme işine bir kaç sürpriz daha ekleniyor ama gerçek çok açık bir şekilde önümde durduğundan o konuda herhangi bir merak duymadım açıkçası.

Türünü severler okuyabilir, boş zamanlarınızda sizi yormadan kafanızı dağıtacak bir kitap. Ama sizinde anlayacağınız gibi benim üstümde büyük bir iz bırakmadı. Dediğim gibi türünü severler çerezlik olarak bir şans verebilir :)

EROTİK KİTAP OKUYUCULARININ KARŞILAŞTIKLARI SIKINTILAR

SENARYO 1: İnsanlar size kitabın konusunu sorduğunda(öğretmen, arkadaş, anne, baba vs.)


A- Gayet kendinden emin, cool bir tavırla konuyu anlatırsınız, karşınızdaki odun, hödük vb. tipte 
biriyse dalga geçer, sapıksa elinizden kaparak sadece belli yerleri okumaya başlar.

B-Kızarıp bozararak kitapla en ufak bir ilgisi olmayacak şekilde bir konu sallarsınız ama şansınıza küsün karşınızdaki odun elinizden kitabı kapmış çoktan okumaya başlamıştır maalesef.-tecrübe konuşuyor burada litfen-

SENARYO 2: Sınıfta kitabınızı masum tavırlarla okurken, arkanızda ki sıra arkadaşınızın yazılanları görüp, eğilerek okumaya devam etmesi;

A-Birkaç dakika sonra kahkahalarla gülerek 'senin içinden de ne çıktı ya' / 'zaten ben biliyordum senin içinde neler yattığını' demesi.
B-Yazılanların dikkatini çekmesi ve gayet masumane tavırlarla okumaya devam etmesi.- hani cidden çok zor ama bu da-

SENARYO 3: Halka açık alanlarda-otobüs, park...- kitabı okuduğunuzda ne kadar tatlı ve romantik bir sahne okursanız okuyun, o kitap kapağını gören insanlar;


A-Yeni nesil iyice çığırından çıktı, artık kitaplarda bile namus kalmadı. -buradan bu lafları eden teyzelerin ellerinden öpüyorum-
B-Bu dünyada insanların işleri var hani, sizin kitap kapağınızla mı uğraşsınlar? :D

SENARYO 4: Eve davet ettiğiniz birinin, ya da ailenizden birinin kitaplığınıza bakarak, pek çok kitap arasından o tek, özel kitabı alıp okumak istemesi;


A-O kitap senin yaşına göre değil genç bayan! (Evet arkadaşım annesine aynen böyle diyor, yeni nesil iyice bıraktı kendini :D)
B-Senin seveceğin türden bir kitap değil, ben şimdi sana daha güzel bir tane vereyim hemen. -gerçi inatla o kitabı isteme durumuda olmuyor değil, olanlar c şıkkına baksın lütfen :)
C-Suratınız kızarır, beden diliniz size ihanet eder ve eteğinizdeki erotik kitapları bir güzel dökersiniz :D :D 
SENARYO 5: Kitapçıya gidip istediğiniz kitabın adını söylediğinizde, satıcının sizi tuhaf gözlerle süzmesi

A-Bahaneler uydurursunuz, arkadaşıma hediye alacağım o yüzden paket yapabilir misiniz? gibi klişerle günü kurtarmaya çalışırsınız.
B-Satıcıyı hiç takmazsınız, her şey parasıyla değil mi canım ?! Tanımadığım adam için güzelim kitaptan mı olacağım?

Tabii ki bu seneryolardan bazıları ve sizde çook farklı seneryolar yaşamış olabilirsiniz, ya da aynı seneryolara farklı seçenekler getirebilirsiniz, her türlü sizlerinde düşüncelerini bekliyorum. Fazla erotik kitap okumam, ama okuduğumda da- mesela tur kitabım :D- dünya üstüme çörekleniyor sanki :D



8 yorum:

  1. O arkadas benim sankii :))

    YanıtlaSil
  2. hahaha süper olmuş yaaa

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş :D Mimlendin yaparsan sevinirim. http://bintatliyil.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Sinem :) Mimi de yarın yaparım çok sağol :)

    YanıtlaSil