6 Temmuz 2015 Pazartesi

KİTAP YORUMU: CRESS - Marissa Meyer


Kitap Adı: Cress
Yazar: Marissa Meyer
Yayınevi: Artemis
Sayfa Sayısı: 548
Etiket Fiyatı: 29TL

Merhaba arkadaşlar!!! Bugün Cress ile karşınızdayım!! Serinin ilk iki kitabı olan Cinder ve Scarlet yorumum için yazıların üstüne tıklamanız yeterli. İlk iki kitabını okumayanlar için yorumum spoiler içerir bilginiz olsun :)

Bu kitap adından da anlayacağınız gibi Cress ağırlıklı. Ben Cress vesilesiyle Ay Ülkesi'ni görebileceğimi sanmıştım ama maalesef yine göremedik :(  - ya da çoook az gördük- Cress Ay Ülkesi'nde değil bir uyduda yaşıyor. Bir kabuk olduğundan, küçük bir bebekken ölüm emri verilmişti ancak Sybil Cress'i kendi çıkarları için kullanmak istiyor ve onu bir uyduda yaşamaya mahkum ediyor.


Bu uyduda tamamen tek başına -Sybil'in kontrol ziyaretleri hariç- yaşamaya başlar ve tek eğlencesi de teknoloji olur. Haliyle evrendeki en iyi hacker'lardan birine dönüşmesi kaçınılmazdır.

Kitabın başlarında Cress ile Cinder iletişim kuruyorlar ve onu uydudan kurtarmaya karar veriyorlar. Ancak, bu kurtarma görevinde işler bir şekilde ters gidiyor ve küçük grubumuzun her bir üyesi bir yerlere savruluyor. Scarlet'ı Sybil kaçırıyor, Thorne ve Cress ölümle cebelleşiyorlar, Cinder ve Wolf ise Dr. Erland'a doğru yolculuğa çıkıyor.


Diğer bir objektifte ise Kai ve Levana düğün hazırlıklarına başladılar ve Dünya'nın kaderini belirleyecek bu olay için geri sayım başladı!! Tabii ki Levana kaynaklarını Cinder'ın bulunması için kullanmaya devam ediyor, İmparatoriçe olmakta kararlı ve Cinder'ın bunu engellemesine izin vermeye hiç niyeti yok.

Zavallı Kai'mizde ülkesi, Cinder, Levana derken perişan durumda. Yapabileceği tek şey sevmediği, hatta yüzünü bile görmediği bir kadınla evlenmek. Hem de bir başkasını severken... Çocuğun işi zor  anlayacağınız :(


Evet şimdi gelelim yorumuma!! İlk ilki kitap gibi oldukça akıcıydı bu da. Karakterler zaten müthiş. Cress tüm hayatını bir uyduda geçirdiğinden, hiçbir şeyden haberi olmayan acayip tatlı bir kız. Thorne ile macerası ise gerçekten çok eğlenceli. Cress Cinder'la ilk iletişim kurduğundan beri resmen Thorne'u gözüne kestirmiş ve onu beyaz atlı prensi ilan etmiş!! 

Şimdi ise baş başa büyük bir maceraya atılıyorlar ve Cress'in şaşkınlıkları, Thorne'nun şakaları derken çok eğlenceli bir yolculuk geçiriyorlar!! Cress karakterini çok sevdim, Scarlet'tan sonraki favori bayan karakterim oldu. Bana göre tek eksiği kick-ass biri olmaması. Ama tüm yaşamını uyduda geçirmiş birinden de bir anda insanları dövmesini bekleyemeyiz zaten, her şey yavaş yavaş :D Bir de Cress sahesinde Ay Ülkesi'ne gideceğimizi düşünmüştüm ama maalesef gidemedik :( 



(Cidden kitabın belli bir yerine kadar Thorne ve Cress'i hep böyle hayal ettim :D )

Ama üçüncü kitapta Cress'te tanıdığımız Prenses Snow sayesinde göreceğimizden eminim <3 Oldukça merak uyandırıcı bir karakterdi onunda hikayesini de merak ediyorum ama umarım bu karakter eklemeleri esas olayın gecikmesine sebep olmaz.
Aksiyon açısından Scarlet bence daha iyiydi. Orada daha karanlık ve gizemli bir hava vardı ama Cress'te maalesef o yok :( 


Kitabın sonlarına doğru çok heyecan verici ve şok edici olaylar yaşanıyor!! Gerçekten o kısımları nefes nefese okuyacağınıza eminim!! Hem mutluluk hem de hüzün veren olaylar yaşanıyor.

Serinin ilk iki kitabını okuyup sevenler kesinlikle devam etmeli!! Gerek karakter, gerek konu, gerekse dil yönünden oldukça güzel bir kitaptı. Bana göre eksikleri de yok değildi tabii ama bunlara rağmen 5 puan verdim. Thorne gibi bir karakteri içinde barındıran bir kitaptan puan kıramam :D <3 Gerçekten seride açık ara farkla favori karakterim <3 Ve bu kitapta Cress ile ilişkisinden dolayı onu daha çok tanıyor ve görüyoruz <3 <3 Ben fangirl'e bağlamadan yorumumu bitiriyor, türünü sevenlere de bu seriyi öneriyorum, başlayanlara da devam etmelerini tavsiye ediyorum. Hepinize iyi okumalar!!



PUANIM: 5/5





2 yorum: