31 Ağustos 2015 Pazartesi

21. KCY BLOG TURU: SEZGİ - Amy A. Bartol II YORUM + CAST


Kitap Adı: Sezgi
Yazar: Amy A. Bartol
Sayfa Sayısı: 520
Etiket Fiyatı: 27TL

Merhaba arkadaşlar!!! Kitap Cadıları olarak Sezgi'ye blog tur düzenliyoruz!!! Serinin ilk kitabı olan Kaçınılmaz'ında yorumunu etkinlik kapsamında girmiştim, buraya tıklayarak onunda yorumuna ulaşabilirsiniz!! Her etkinlik ve blog tur yorumunda söylediğim gibi, Facebook sayfamıza girerek çekilişlere katılmayı ve yaptığımız faaliyetleri takip etmeyi unutmayın :) Bu arada, yorumum Kaçınılmaz'ı okumayanlar için spoiler içerecek fakat cast seçimini ve altındaki minik açıklamaları gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz, hiçbir şekilde spoiler yok :)

Öhöm öhöm, gelelim kitabımızın konusuna...İlk kitapta Alfred'in psikopat yüzünü görmüştük ve Evie - Alfred yüzleşmesinin sonucu Russell'a patlaşmıştı. Ölüme adım kala Evie güçlerini kullanarak Russell'ı iyileştirmiş, hatta iyileştirmekle de kalmamış üstüne bir de meleğe çevirmişti. Adam ballı.


Sezgi'nin başlarında Evie, yaşadığı zor günler yüzünden içine kapanmış bir halde. Fakat öyle bir durumun içindeki, depresyona bile giremeden melekler tarafından avlanmaya başlıyor! Sırf olduğu şey yüzünden onu avlıyorlardı ve Evie de her seferinde sevdiği insanların hayatını tehlikeye atıyordu.

Zee'den aldığı eğitimlerle kendini bir noktaya kadar savunacağını bilsede kaç yüzyıllık meleklere dövüş esnasında da bir faydası olmazdı. Ama başka bir şansı olabilirdi... sevdiklerini korumanın bir yolu...




Evet kitabımızın konusu kısaca bu şekilde gelelim yorumuma!! İlk 100 sayfa Kaçınılmaz'da da olduğu gibi çok ağır ilerliyordu. Sizi direk içine çeken bir olay ile başlamıyor, ilk kitapta ortaya çıkan duygulara yöneliyor kitap. Evie'nin depresyon durumu, ardından toparlanarak kendine gelmesi ve kendini korumak için Zee'den eğitim alması... eğitim noktası eğlenceliydi ve Reed'le aralarında geçen sahnelerde öyle <3 ama onun dışında o yüz sayfada dişinizi biraz sıkmanız gerek.

200-300 arasını sevip sevmemeniz Russell karakterine olan düşkünlüğünüze göre değişir. O sayfalar Russell ağırlıklıydı ve Team Reed olarak benim o sayfalarda pek eğlendiğim söylenemez. 200-300 arasında heyecanlı olaylar yaşansa da... dediğim gibi Russell'cı olmadığımdan benim için pek iyi sayfalar olduğu söylenemez.



Ama 300'den sonra kitap kendini oldukça iyi toparladı. Bir kere Evie'nin üstündeki uyuşukluk havası gitti ve yerine zeki, savaşçı bir kadın geldi. İkinci olarak kitabın en başlarında dünyada sadece meleklerin olmadığını öğrenmiştik -spoiler değil cidden başlarda öğreniyoruz -  bu sayede kitaba yeni ve oldukça önemli karakterler eklendi. Kitabın havası olumlu anlamda değişti ve sınırlarını genişletti. Daha büyük çaplı olayların temeli bu kitapta atıldı.

Olay örgüsü açısından da, karakterlerin değişimi açısından da benim için olumlu olan her şey 300'lü sayfalardan sonra başladı. Merak edici, beklenmedik olaylar yaşandı ve kitap son sayfalara doğru git gide güzelleşti. Zaten son sayfalarını çok beğenmiştim <3



Kitapta beni rahatsız eden unsurlardan biri kitabın başlarında Evie'nin yaptığı çok büyük bir aptallık oldu. Bazı yönlerden hak versem de yaptığı saçma davranış pek çok olumsuz sonuç doğurdu.

Aynı zamanda aşk üçgeni dörtgene çıktı!! Her kitapta gittikçe büyüyecek sanırım!! Anladım ana karakter ama neden herkes aynı kıza aşık?

Bence 150 sayfa eksik olsa çok daha iyi bir kitap olabilirdi. İki kitapta olması gerektiğinden kalın bence. Sezgi'de eğer dişinizi sıkabilirseniz Kaçınılmaz'dan daha güzel bir kitap. Yeni eklenen karakterlerin kitaba kattığı hava ve olay örgüsünde yaptıkları değişiklikler gerçekten çok iyiydi ve bu sebeple serinin üçüncü kitabından daha çok umudum var. Dediğim gibi ikinci kitapta çok önemli olayların temelleri atıldı.

İlk kitabı sevdiyseniz ve sabırlı bir insansanız şans verebilirsiniz ;) Şimdi sizi cast seçimimle baş başa bırakıyorum!!! Cast seçiminin altına yaptığım ufak açıklamaları rahatlıkla okuyabilirsiniz, ne Kaçınılmaz'dan ne de Sezgi'den spoiler var :)

CAST SEÇİMİ

Evie - Emma Stone


Evie'nin kızıl-kahve saçları için aklıma gelen ilk aday elbette Emma Stone oldu!! Güzelliğiyle baş döndüren ama bunun farkında bile olmayan Evie.. Sadece güzelde değil üstelik, güçlü, zeki ve sevdiği insanlar için her şeyi feda edecek koca bir yüreğe sahip. 

Reed - Stephen Amell


Yeşil gözleriyle kızları büyüleyen ama bir o kadar da tehditkar olan birini daha Reed için düşünemezdim. Çok güçlü ve saygın bir melek fakat bu onu Evie'nin büyüsüne kapılmaktan alıkoyamıyor tabii <3

RUSSELL - Alex Pettyfer


Ve Evie'nin aşkı için dünyaları yakacak diğer erkek...Evie'nin Ruh Eşi.. Onun aşkını kazanmak, sevdiği adam olmak için feda etmediği bir şey kalmadı ve hala pes etmeye niyetli değil.

BROWNIE & BUNS - Lily James - Dove Cameron


Buns ve Brownie şüphesiz kitabımızın en eğlenceli karakterlerinden. Onlar sadece Evie'nin en yakın arkadaşları değil çok daha fazlası... bu iki güzele dikkat!!

ZEPHYR - Lucas Garcez


Zee'yi ilk kitaptan beri görüyoruz ve ona hayran olmayan kız yoktur herhalde :D. Reed'in melek arkadaşların biri olup kitapta doldurulamayacak bir yere sahip <3

BRENNUS- Tyler Hoechlin


Sezgi'de tanışacağınız Brennus Evie'ye aşık olan bir... ne olduğunu okuduktan sonra öğrenseniz daha iyi. Brennus'un ürkütücü fakat tuhaf bir şekilde çekici karakterini ve görünüşünü Tyler harika bir şekilde yansıtıyor!

ALFRED - Tom Felton


İlk kitapta Evie'nin en yakın arkadaşlarından biri olan Ferddie için söyleyebileceğim tek şey o çocuğa dikkat edin olacak :D











6 yorum:

  1. merhaba. blogda mail adresinizi bulamadım. oturbak@gmail.com adresinden benimle iletişime geçmeniz mümkün mü?

    YanıtlaSil
  2. ahh evet kesinlikle katılıyorum yorumuna şuan sezgiyi okuyorum ve kitap RUSSELL 'ın ağzından kesinlikle sıkıcı, REED' in ağzından okumayı tercih ederim. bahsettiğiniz o 300 lü sayfalara henüz gelemedim ve neredeyse yeter okumayacağım moduna geldim ama yorumunuzdan sonra dişimi sıkarak devam etme kararı aldım. castlarınızdan ZEE ye bayıldım, ahh sanırım REED den sonra ZEE ye aşığım :) castlarını kitap yorumunuzu beğendim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :)) Umarım sende 300'lü sayfalardan sonra kitaba daha çok ısınırsın :)

      Sil
  3. merhaba rica etsem bircan.arife.k@gmail.com dan ulaşır mısınız bana?

    YanıtlaSil
  4. kitapta evie nin izlediği dövüşçü vardı adını yazabilir misiniz ?

    YanıtlaSil