21 Eylül 2014 Pazar

KİTAP YORUMU: KUŞATMA VE FIRTINA - Leigh Bradvgo


Kitap Adı:Kuşatma ve Fırtına
Yazar: Leigh Bardugo
Yayınevi: Martı
Sayfa Sayısı: 448
Etiket Fiyatı: 19TL

Merhaba arkadaşlar. Bugün Kuşatma ve Fırtına yorumum ile karşınızdayım. Önden hemen uyarayım ilk kitabı okumayanlar için yorum spoiler içerir aman dikkat :D

Güneşin Elçisi Alina Starkov Karanlıklar Diyarı'ndan kurtulup Malyen ile birlikle kaçmaya başlıyor. Ama  tabii ki koskoca Karanlıklar Efendisi'nden kaçmak o kadar kolay değil. Özellikle de yeni güçler edinmişken ve yeni planları varken.

Bu kitapta çenemi tutmakta o kadar zorlanıyorum ki! Önüm arkam sağım solum spoiler! İlk sayfalarından başlayarak sizi içine resmen hapseden bir konusu var.

Alina zaten Güneşin Elçisi ve güçlü bir Grisha ama bu kitap boyunca gücüne güç ekleniyor kızın.*acaba neden??*. Güç kulağa güzel gelse de Alina'nın psikolojisi, etrafındaki insanların ona bakışı, kurduğu ilişkiler yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Bazı insanlar öyle bir raddeye gelmiş ki Karanlıklar Diyarı'da öldüğünü ve tekrar dirilerek bir azize olduğunu bile düşünüyor. -ilk kitabın sonunda Karanlıklar Diyarı'nda bulunduğu zaman-.



Yeni karakter alarmı!! Sturmhond karakterimizin adı ve benim favori karakterim! Kim olduğuyla ilgili fazla bir detaya girmiyorum, daha doğrusu giremiyorum maalesef :( Karanlıklar Efendisi'ni ilk kitapta sevsem de bu kitapta ilkinde olduğu kadar sevemedim. Malyen'den zaten ilk kitaptan beri hiç hoşlanmıyorum hala da istikrarlı bir şekilde hoşlanmamaya devam ediyorum. -_-

Girmem gereken bir sınav olmasına rağmen elim her dakika kitaba gitti. Fazla girmedim ama kitabı açtığınızdan beri bir dizi aksiyon dolu olay yaşanıyor ve elinizden bir türlü bırakamıyorsunuz.
Her sayfa da sürprizler ve çözülmesi gereken olaylar var. İlk kitabı okuyanlar zaten büyük ihtimal almıştır. Almayıp da şüpheye düşenler de bir verebilirler. İlk kitaptan daha çok sevdim ve bence serinin en kötü noktası Alina karakteri. Bana fazla... nasıl desem... şişirilmiş bir karaktermiş gibi geliyor :(

Ve kitabın sonu OHHHHHH!!!!! Daha başka bir şey demeyeceğim ama bu kitap bittiğinde de Zavallı Melis'i aradım-nihihaha- ve sonu hakkında bayağı bir soru yağmuruna tuttum kendisini. Sizi de beklerim okuyup tartışmak isterseniz ya da kitabı almakla ilgili tereddüt yaşıyorsanız sizi seve seve ikna etmeye çalışırım :) Sonraki yorumumda görüşmek üzere!

PUANIM: 4/5





2 yorum: