12 Nisan 2015 Pazar

OKUMA ETKİNLİĞİ: ZAC VE MIA - A. J. Betts

 
Kitap Adı: Zac ve Mia
Yazar: A. J. Betts
Yayınevi: Pena
Sayfa Sayısı:315
Etiket Fiyatı: 22TL

Merhaba arkadaşlar!! Melis Kitaplar Diyarında'dan Melis ve İki Kapak Arasında'dan Rabia ile Zac ve Mia'ya okuma etkinliği düzenliyoruz!!! Pena Yayınları'na bize kitabı yolladıkları için çok teşekkür ederiz :)

Kanser hastası olan Zac'in ve Mia'nın hayatı tek bir sesle değişiyor. 'Tak.' ve 'Tık.' Zac kibar bir insandı ama yan odasından gelen müzik sesine daha fazla dayanamayacaktı! Hele ki bu müzik Gaga'ya aitse! Defalarca çalan Gaga'dan gına geldiğinde, sinir bozucu oda komşusuna cevabı sert bir 'Tak!' oldu.

Hastaneye yeni gelen güzel ve gizemli kız Mia herkese kan kusturmuştu. İnatçı ve öfkeli tavırlarıyla sadece oda komşusunu değil doktorlarını da deli ediyordu. Defalarca çaldığı Gaga parçasına aldığı 'Tak!' cevabını sert bir 'Tık!' ile yanıtladı ve müziği çalmayı kesti.


Gerçek hayatta asla arkadaş olamazlardı, ama hastanede iletişim için duvarları konuşturmaya başladılar. Bir sonraki aşamalarına hemşireleri dahil ettiler ve onlar için dostluğun temelleri atıldı...belki de daha fazlası?

Zac gerçekten çok sıcak ve doğal bir çocuk. Çok abartılmış, çok sevilen ya da çok popüler biri değil de normal bir insan. Tanıdığı insanlar tarafından çok sevilen ve acayip tatlı biri. Aynı zamanda kafayı istatistiklerle bozmuş ki ben böyle ufak takıntıları olan karakterleri çok severim <3


Mia ise ciddi anlamda popülerliğin dibine vurmuş, herkesin takılmak istediği bir kız ama kemik kanseri olduğunu kimseye söylemiyor. Zac'e oranla çok daha şanslı olsa da hastalığını kimseyle paylaşmıyor. Aynı zamanda kitapta onun anlattığı bölümlerde - kitap ikisininde ağzından anlatılmış- annesiyle de sorunlarının olduğunu ve bir şeyler sakladığını görüyoruz ama bunu kitabın ilerleyen bölümlerine kadar öğrenemiyoruz.

Bu sırada Zac ve Mia yavaş yavaş birbirleriyle iletişime geçerek, açılıyorlar. Hastanede başlayan iletişimleri gerçekten çok sempatik ve komik, sizi güldürecek hafiften hafiften bazı yerlerde üzecek şeyler yaşanıyor.

Ama hikayeleri sadece hastanede geçmiyor, hastaneden farklı zamanlarda ayrılıyorlar ve bir süre iletişimleri kesiliyor. Tekrar Mia'nın yaptığı bir çılgınlıkla, evini terk etmesiyle karşılaşıyorlar.

Mia kalacak yeri ve parası olmadığından Zac'in yaşadığı çifliğe gidiyor ve hastanede geçirdiklerinden çok daha süper zamanlar geçirmeye başlıyorlar.

Ve sonları...genel olarak kitabın hüzünlü bir havası yok yer yer duygusala bağlayabilirsiniz ama genel açıdan eğlenceli ve sizi güldürecek şekilde geçiyor, sonlarında ise işin içine duygusallık daha fazla girdiğinde kitabın etkileyiciliği artıyor. Zac ve Mia'nın birbiri üzerinde ki etkisini de en yoğun son sayfalarda hissetim ve oralar süperdi.

Son derece akıcıydı, özellike bir haftasonunu geçirmek için çok uygun bir kitap. Karakterlerin hepsini çok sevdim ama yer yer Mia'yı yargılamadığım yerdeler de yok değildi. İkisinin arasında geçen olayları çok sevdim.


 

Özellikle John Green sevenlere kesinlikle önereceğim bir kitap cidden ayarları çok benziyor ama kitaba sizi hüngür hüngür ağlatmasını bekleyecek bir şekilde yaklaşmayın. Türünü sevenlerine önereceğim bir kitap hem eğlenecek hem de hüzünleneceksiniz!

PUANIM: 4/5
 
Bunlar da Zac ve Mia'nın ülkemizdeki kapağı ve orijinal kapağı
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder