21 Haziran 2015 Pazar

KİTAP YORUMU: İŞGALCİ - Melissa Landers

 
Kitap Adı: İşgalci
Yazar: Melissa Landers
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 432
Etiket Fiyatı: 17TL

Merhaba arkadaşlar!!! Bugün İşgalci yorumumla karşınızdayım!! Öncelikle bana kitabı gönderdikleri için Go Kitap'a çok teşekkür ederim :)

Bildiğiniz gibi İşgalci, Yabancı serisinin ikinci kitabı, bu nedenle yorumum ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerebilir aman dikkat.

Yabancı'da Cara'nın L'eihr gezegeninde kalması gerektiğini ama bu sefer de Aelyx'in ittifakı sağlamak için Dünya'ya gitmesi gerektiğini öğrenmiştik.

İşgalci'yle aynen kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aelyx'i Dünya'ya yolcu ediyor, Cara'nın yeni gezegenine adapte olmasını okumaya başlıyoruz.

L'eihrliler Cara'yı istemediklerini belli etmekten hiç çekinmiyorlar. Koskoca gezegende konuşabildiği sadece iki kişi var: Elle ve Troy. Bunun dışında, Cara'ya komplo kuranlar, onunla dalga geçenler ve her fırsatta onu aşağılayan L'eihrliler ile çevrili etrafı. Haliyle bu da Aelyx'i ne kadar severse sevsin, Cara'nın L'eihr gezegeninde kalma kararını sorgulamasını sağlıyor.

Aelyx ise Dünya'da canıyla uğraşıyor. Dünya ve L'eihr gezegeni arasında bir ittifak kurmaya çalışıyor ve haliyle bu ittifakı destekleyen kadar desteklemeyen insanlarda var. Bombalı saldırılar, eve gönderilen ajanlar... kısacası zavallı Aelyx'imizin canı burnunda. Tutunduğu tek umut, Cara'nın gezegenini kurtardıktan sonra, kolonilerde sevdiği kadın ile beraber yaşamak.


Ama uğraşmaları gereken çok fazla sorun, çözmeleri gerek çok fazla gizem var. L'eihr gezegeninde bazı sıradışı olaylar gerçekleşiyor ve Cara bunları çözmekte kararlı. Dünya ve L'eihr gezegeni arasındaki ittifakın gerçek yüzü, Cara'nın Aelyx'ten vazgeçip geçmeyeceği, Aelyx'e yapılan saldırılar... kitap olaylarla dolu ve ben buralara daha fazla girersem kendimi daha fazla durdurabileceğimi sanmıyorum ve yorumuma geçiyorum.

Kitap gerek yazılış biçimi gerekse olay örügüsü yönünden oldukça akıcıydı, hemen bir günde bitirdim. Karakterler bence harika, özellikle Cara bu kitapta ciddi bir ruhsal mücadele yaşıyor. Hangi gezegene ait olduğu ile ilgili duyduğu şüpheler, L'eihr gezegeninde uğradığı haksızlıklar... bunlarla gerçekten çok iyi bir şekilde baş ediyor o yüzden cidden kızı tebrik ediyorum.



Aelyx ise bu kitapta acayip tatlıydı. Cara'yla aralarında ufak bir anlaşmazlık olduğunda ne yapacağını bilemeyip, David'den -insan bir arkadaşı aynı zamanda koruması- tüm saflığı ve tatlılığıyla yardım istemesi, kitabın içine girip yanaklarını sıkma isteği doğuruyor bende <3 <3

Cara'nın L'eihr gezegenin de geçirdiği süre boyunca sizde gezegeni harika bir şekilde tanıyorsunuz. Yönetim şekli, insanları, kültürleri, bazı ayinleri... bunlardan kitapta bahsedilmiş ve cidden harika olmuş, gezegeni tanıdığımız bu kısımlara özellikle bayıldım.



Ve kitapta Yabancı'da da olduğu gibi Cara'nın blog yazılarını görebiliyoruz. Blogunun adı İşgalci ve bu isim tek başına L'eihr gezegenini işgal etmesi hissinden kaynaklanıyor. Kitaba yapılan bu blog eklentileri de çok hoş ve eğlenceli olmuş.

Kitabın ilk yarısı biraz bende yavaş tempoda ilerledi, biraz daha olay aradım aslında. Bu ilk yarı Cara ve Aelyx'in gezegenlerine uyum aşamasını ve orada yaşanan olayları bize tanıtıyor ama bence bu kısımlar biraz daha aksiyon ile süslenseydi daha güzel olurdu.



Ama kitabın ikinci yarısında eksik olan aksiyon geliyor ve tadından yenmiyor <3

Bu kitapta yeni ve harika bir karakterle de karşılaşıyoruz: David!!! Ben bu çocuğu da aldım bağrıma bastım <3 Aynı zamanda kendisi Syrine'in hiç görmediğiniz şapşal ve tatlı hallerini de görmemizi sağlıyor <3



Kitabı çok sevdim, eğlenceli ve okuması da oldukça kolay bir kitaptı, özellikle alıp kafanızı dağıtmanız için birebir. Karakterleri, kurulan dünya ve fikir açısından da çok sevdiğim bir kitap. Yabancı'yı okuyup beğendiyseniz kesinlikle seriye devam edin derim ben. Seriye başlamayanlarda türüne ilgi duyuyorsa ve eğlenceli zaman geçirmek istiyorsa önereceğim bir seri. Aelyx'in tatlılıkları için bile okunur bence <3 <3 Hepinize iyi okumalar!!!

PUANIM: 4/5

 

8 yorum:

  1. yorum için teşekkürler, ilk kitabı okumuştum ikinci kitabı kesinlikle alıcam çünkü yabancı okuduğum en güzel kitaplardan biriydi..

    YanıtlaSil
  2. yorum için teşekkürler, ilk kitabı okumuştum ikinci kitabı kesinlikle alıcam çünkü yabancı okuduğum en güzel kitaplardan biriydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı benimde çok eğlenceli bulduğum bir kitaptı, ilkini sevdiğine göre İşgalci'yi de seveceğini tahmin ediyorum :) Yorumun için ben çok teşekkür ederim, İşgalci'yi okuduğunda seninde görüşlerini merak ediyorumm :)

      Sil
  3. İki kştabı da okudum ama sanki devamı gelecek gibi bitmiş. Jaxen ile Aisly yakalanamadı, diğer 8 kişi de var. İleride bir savaş çıkar mı, devamında ne olur acayip merak etmekteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. İşgalci de herhangi bir sonuca varmadık, tam aksine olay örgüsüne yeni eklemeler yapılarak kafamıza bir sürü soru işaretinin tohumu ekildi. Yurtdışında serinin üçüncü kitabı henüz çıkmamış fakat kesinlikle bir kitap daha geleceğini düşünüyorum ben. Gelmeli yani yoksa meraktan çatlarız :D

      Sil
  4. Seriyi bitirdim ve aşık oldum. Bana da üçüncü kitap yolda gibi geliyor. Zira cevaplanmamış daha bir sürü soru var. Son yeni başlıyoruz der gibi bitti. Acayip etkilendim ben.. Aelyx'e aşık olmamak elde değil.. :)) Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Seriyi beğenmene ve yorumun faydalı olmasına çok sevindim :)Umarım yazar bu serinin devam niteliği olan bir kitap daha yazar gerçekten çok eğlenceli bir kitaptı :)

      Sil