13 Mart 2016 Pazar

KİTAP YORUMU: KIZIL YÜKSELİŞ - Pierce Brown


Kitap Adı: Kızıl Yükseliş
Yazar: Pierce Brown
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı:  448
Etiket Fiyatı (Ciltli/Ciltsiz): 39.50- 29,50


Merhaba arkadaşlar!!! Bugün Pegasus Yayınları'ndan çıkan Kızıl Yükseliş ile karşınızdayım!! Pierce Brown tarafından yazılan Kızıl Yükseliş, daha çıkmadan ülkemizde pek çok kitapseverin ilgisini üstüne çekmişti. Muhteşem olay örgüsü, karakterleri ve üslubuyla Kızıl Yükseliş kesinlikle bu olumlu yorumları sonuna kadar hak ediyor!! Şimdi gelelim kitabımızın konusuna.

Mars'ta yaşayan insanlar renklerine göre gruplandırıyorlar ve bu ortaya bir kast sisteminin çıkmasını sağlıyor. Bu sistemde en alt tabaka Kızıllar ve görevleri Dünya'dan Mars'a gelecek insanlar için uygun yaşam koşullarını oluşturmak. Eh, bunu da yerin altında binbir türlü zorlukla yapıyorlar tabii.


Bizim ana karakterimiz Darrow'da bir Kızıl ve aslında bakarsanız yer altında ölüm tehlikesi içinde yaşamakla ilgili bir sorunu da yok. Eşi ve ailesiyle sürdürdüğü tehlikeli ve rutin hayattan memnun. Ama bir süre sonra hayat onu pembe gözlüklerini çıkarmaya ve gerçekleri görmeye zorlar. 

Kızıllar'ın Altın'ların kölesi olduğunu görür ve kaybettiklerinin ona verdiği güçle tehlikeli bir adalet arayışına çıkar. Artık yepyeni bir amacı, yepyeni bir hayatı var. Altın'ların güç için mücadele ettiği Enstitü'ye girmek onun yaşam amacı haline gelir. Ama ironik olarak bu Enstitü'ye girmek için onlardan birine dönüşmek zorunda. Kızıllar'ı köle olarak kullanan Altın'lardan biri olmak zorunda. Bunun için en tehlikeli Altınlar'la dövüşmek, ittifak kurmak ve onları öldürmek zorunda.


Vay canına!! Kitap bittiğinde dediğim ilk kelime bu oldu. Pierce Brown her bir detayı o kadar ince işlemiş o kadar mantıklı anlatmış ki hayran kaldım, üstelik bunları anlatırken de hiç sıkmayan bir üsluba sahip. Yarattığı dünyayı, karakterleri ve olay örgüsünü çok iyi anlatan ve okuyucuya da çok iyi yansıtan bir yazar. Öyle sahneler var ki hala aklıma gelince tüylerimi ürpertiyor. Yarattığı dünya ve bu dünya da kurduğu düzende gerçekten harikaydı.



Karakterler müthişti! Hele Darrow karakterinin kitap boyunca uğradığı değişim….Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur sözünü kırıp parçalayacak cinsten. Kitabın ilerleyen kısımlarında göreceğiniz pek çok harika karakterle karşılaşacaksınız! Hepsi özgün, güçlü ve okuyucuda iz bırakan karakterler.

Olay örgüsü kesinlikle müthişti! Darrow’un Enstitü’ye girmesiyle bizde esas olaya giriyoruz ve aksiyon, gizem, oynanan olaylar, yapılan yüzleşmeler…her şey çok yoğun ve kesinlikle etkileyiciydi. Kitapta gerçekten tüyler ürperten, kalp krizi geçirmemizi sağlayan harika olaylar yaşanıyor.




Kesinlikle 2015’te okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. -kitabı 2015'te okumuştum- Herkese özellikle bilimkurgu, distopya ve aksiyon sevenlere tavsiye ediyorum. Serinin ikinci kitabı Altın Oğul'da ülkemizde çıktı ve en az ilk kitap kadar muhteşemdi <3 Üçüncü kitap olan Morning Star'ı büyük bir merakla bekliyorum, çıldırmak üzereyim!!! Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum, hepinize iyi okumalar!!! :)






Serinin ikinci ve üçüncü kitaplarının yurtdışı kapakları:




Ayrıca kitabı okuyanlar bilir, hangi tanrı veya tanrıçanın takımında olduğunuzu öğrenmek için linkten testi uygulayabilirsiniz!!
( http://www.redrisingbook.com/thedraft/ )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder