7 Eylül 2016 Çarşamba

FİLM YORUMU:ÖLÜMSÜZ AŞK


Film Adı: Ölümsüz Aşk 
Orijinal Adı: The Age Of Adaline
Yönetmen: Lee Toland Krieger 
Tür: Dram, Romantik 
Yapım: ABD - 2015 
Oyuncular:  Blake Lively, Harrison Ford, Amanda Crew, Ellen Brustyn, Michiel Huisman 
IMDB: 7,2

Merhaba arkadaşlar!! 2015 yılında vizyona giren The Age Of Adaline, yani bizdeki adıyla Ölümsüz Aşk filminin yorumu ile karşınızdayım!!

Filmin konusu gerçekten çok ilginç bence. Adaline'nın geçirdiği kaza sonucunda hiçbir şekilde yaşlanmamasını konu alıyor. Öyle ki, kızı büyüyüp kırış kırış olsa da Adaline hala genç bir kız gibi!! Kulağa güzel gelse de gerçekler maalesef bu şekilde işlemiyor.


Adaline'nın bu özelliği duyulduğu anda bir laboratuvar faresi olması kaçınılmaz! O da belli aralıklarla yaşadığı yeri değiştirmeye başlıyor. Uzun hayatı boyunca pek çok yer görüyor, dil öğreniyor, aşık oluyor... fakat bırakmak zorunda kalıyor. Gerçekleri kimseye anlatamaz, kimseyle duygusal bir bağ kuramaz. Bunların farkında olan Adaline hayatını kaçarak geçiriyor...



Ta ki Ellis Jones ile karşılaşana kadar. Ondaki bir şey tüm kurallarını yıkmasına, her şeyi riske atmasına sebep oluyor. Birlikte harika zamanlar geçirse de bir süre sonra çok zor bir durumun içine giriyorlar. Adaline'nın onca risk almasına rağmen böyle bir şeyin olabileceğini düşünmemişti...



İlginç değil mi?  Değişik romantik filmler arıyorsanız şiddetle önerilir!! Olayların ağır bir şekilde aktığı bir film olsa da ben böyle naif bir aşkın işlendiği bir filme yakıştırdım. Filmdeki hafif bilim kurgu havası da, diğer romantik filmlerden sıyrılmasına yardımcı olmuş.



Oyuncuların da hepsini çok beğendim. Özellikle Blake Lively, Adaline'nın görmüş geçirmiş ama aynı zamanda hayat dolu ve biraz da ürkek yanını bence çok iyi yansıtmış.


Sonuna gelince 'Ah, aslında daha orijinal bir şeyler olabilirdi...' dedim. O yüzden filmi sonunda şaşırmak ya da bilim kurgu yönleri baskın bir film izlemek için değilde, farklı bir aşk hikayesi izlemek için açmanızı tavsiye ederim ;)


2 yorum: