5 Şubat 2015 Perşembe

KİTAP YORUMU: ATHENA'NIN İŞARETİ - Rick Riordan


Kitap Adı: Athena'nın İşareti
Yazar: Rick Riordan
Yayınevi: Doğan Egmont
Sayfa Sayısı: 552
Etiket Fiyatı: 25TL

Merhaba arkadaşlar!! Bugün yüksek ihtimalle çoğunuzun okuduğu ama benim biraz (!) geç kalarak okuduğum Athena'nın İşareti kitabını yorumlayacağım. Kayıp Kahraman ve Neptün'ün Oğlu'nu çok önceden okumuştum ama  Athena'nın İşareti'ni okumayı bayağı bir erteledim fakat şimdi nasıl pişmanım, bu kitap kaçar mıydı ya!! Neyse, şimdi size biraz konusundan bahsedip yoruma geçeceğim.



Kitaba Annabeth'in bakış açısından başlıyoruz. Hepinizin bildiği gibi sonunda Percy'nin izini bulduğu için oldukça heyecanlı ve gergin. Percy'den bir iz bulduğuna, yaşadığına ne kadar sevinse de Percy'nin değişme ihtimali onu çok korkutuyor. Artık bir Romalı olması, eski arkadaşlarını, daha da kötüsü Annabeth'i artık yanında istememesi ihtimali onu korkudan deli ediyor. Savaş ve bilgelik tanrıçasının kızı Annabeth ne kadar güçlü ve yenilmez gibi gözükse de Yosun Kafa olmadan hiçbir yere gitmek istemiyor. 

Annabeth bu şekilde Roma'ya yaklaşıyor ve BAM!! Birden Jüpiter Kampı onlarla savaşa hazırlanıyor!! Eh, siz de üstünüzde uçan bir Festus görseniz, siz de savaş açarsınız herhalde. Annabeth'in bütün umudu Jason'da. Herhalde koskoca Jüpiter'in oğluna ateş açmazlar. Değil mi?
Ama maalesef Annabeth'in tek sorunu bu değil. Annesinin ona özel hediyesi olan, Athena'nın İşareti'ni cebinde taşıyor. Annesi ondan tek başına yapması gereken, çok zor bir görevi başarmasını bekliyor. Yüzyıllardır Athena'nın hiçbir çocuğunun başaramadığı bir görevi.

Kitap dört melezin bakış açısıyla anlatılıyor. Annabeth, Percy, Piper ve Leo. Bence Kayıp Kahraman'dan ve Neptün'ün oğlundan daha aksiyon dolu bir kitaptı. Aslında o iki kitap bende biraz tozlu olduğu içinde olabilir ama bu kitapta kehanette ki yedi melez güçlerini birleştirerek savaşıyorlar ve bence bu kitapta daha fazla aksiyon olmasını sağlamış. Çünkü bu melezler zaman zaman aralarında gruplanarak göreve gidiyor ve siz de onlarla beraber aynı anda birden fazla yerde dövüşüyorsunuz, bazen hepsi ya da çoğu beraber savaşıyor ve o zamanda beraber ne kadar güçlü olduklarını görüyorsunuz.

Aynı zamanda Percy ve Annabeth'i beraber görmek insana ilaç gibi geliyor. Ayrılıklarından sonra birbirlerine daha da sıkı kenetlenmeleri, aralarındaki o ilişki...Allah'ım nasıl seviyorum, nasıl destekliyorum çifti anlatamam zaten. En çok yakıştırdığım, mutlu olmalarını istediğim, favorim olan çiftlerden.



Hareket hiçbir şekilde eksik değildi, bütün bir kitabı nefes nefese okudum. Bir yandan da yedi melezin birbirlerine alışma süreçleri, aralarında geçenler de hoşuma gitti. Percy, Annabeth ve Nico zaten canlarım, kardeşlerim <3 Leo, Frank ve Hazel de iyiler. Piper ve Jason hakkında konuşmak istemiyorum ya. Kanım o ikisine hiç ısınamadı. Özellikle Jason -_- Ve ben kesinlikle daha fazla Percy görmek istiyorum. Objektif bakarsanız o kadar az gözüktüğünü söyleyemezsiniz ama Percy bizim canımız ya, daha fazla olsun işte!!

Bir de özellikle sonlara doğru artık kitabı ağzım açık okuyorum. Nasıl merakta bıraktı hele en sonu, kalbim dayanamadı iflas etti resmen. Öyle bir ters köşe oldu ki neye uğradığımı şaşırdım. Başından beri çok güzel yazılmış bir kitap ama cidden sonları insanı derinden etkiliyor ve resmen duruma uğruyorsunuz. Özellikle kitapta Annabeth'e bir kez daha hayran kaldım,gerçekten çok iyi bir karakter <3


Çok sevdiğim bir kitap olduğu için nasıl daha fazla anlatacağımı bilemedim ya!! Cidden ama gidin okuyun, daha nasıl yapabilirim sevdirebilirim kitabı size bilmiyorum. Benim kitapta iki sevmediğim şey var Jason ve Piper. Onlarla da hesabımız kişisel yani, belki sevenler olabilir. Athena'nın İşareti süper bir kitap olmuş ve bence tereddüt eden varsa, etmesin ve okusun. Hem bu kitapta Percy ve Annabeth beraber diyorum ya!! Okunmaz mı!! Hem yedi melez beraber savaşıyor!! Başlarına neler neler geliyor hem de!! Sonunda da aman ben tahmin ettim falan diyeceğinizi zannetmiyorum eğer spoiler almadıysanız, ben almadım ve 'aman tanrım didim'.

Çok sevdiğim bir kitap oldu ve biraz daha konuşursam spoiler manyağı yapacağım sizi :D O yüzden gidin ve okuyun lütfen :D Hepinize iyi tatiller!!

PUANIM: 5/5



1 yorum: