17 Mart 2015 Salı

OKUMA ETKİNLİĞİ: AŞKA VAR MISIN? - Natasha Boyd

 
Kitap Adı: Aşka Var Mısın?
Yazar: Natasha Boyd
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 368
Etiket Fiyatı: 20TL
 
İlk okuma etkinliğimden herkese merhaba!!! Melis Kitaplar Diyarında'dan Melis ve İki Kapak Arası'ndan Rabia ile Aşka Var Mısın kitabını yorumlayacağız. Bize kitabın etkinliğini verdikleri içinde Yabancı Yaynları'na çok teşekkür ederiz :)

Jack Eversea, gördüğünüzde yüreğinizin hop edeceği türden bir oyuncu. Özellikle son zamanların en çok konuşulan, takip edilen oyuncularından. Ama gelin görün ki, bu kız arkadaşının onu aldatmasına engel olamadı. Bu durumdan uzaklaşmak isteyen Jack, Butler Cove'a gelir ve Keri Ann ile karşılaşır.
Keri Ann, anne ve babasını trafik kazasında kaybetmiş. Ağabeyi de tıp öğrencisi olduğundan evleriyle ilgili sıkıntıların hepsini sırtlanmış genç bir bayan. Gerçekten çok yetenekli ve zeki bir kız olmasına rağmen hayata atılmak, kasabadan ayrılıp farklı şeylere yelken açmak için ağabeyinin okulunun bitmesini, onun eve dönüp bayrağı devralmasını beklemek zorunda.

Çiftimiz Keri Ann'in çalıştığı kafede biraz tuhaf bir şekilde karşılaşıyorlar-söylemeyeceğim, okuyun :D - Keri Ann'in diğer kızlardan farklı olarak Jack'in üstüne atlamaması, çığlık çığlığa bağırmaması Jack için bir ilk. Kasabada gizliliğini korumak için fazla insan içine çıkmayan Jack'in Keri Ann'e güvenmesinde de bir etken oluyor bu. Böylece Keri, Jack'in kasabada saklanmasına yardım etmeye başlıyor.

Başlarda sadece yardıma dayanan ilişkileri arkadaşlığa ve oradan da bütün inkarlara rağmen çok daha özel bir şeye dönüşüyor. <3 <3

Küçük kasaba da gerçekten çook tatlı, eğlenceli ve romantik zamanlar geçiren çiftimizin baloncuğu aniden patlıyor!! Ama neden olduğunu öğrenmek için lütfen kitabı satın alınız:D

Yorumuma gelecek olursak kitabı cidden sevdim. Karakterler özellikle harikaydı. Küçük bir kasabada geçen bir hikaye ve o sıcak kasaba insanlarının hepsi birbirinden tatlı ve iyi insanlar <3 Keri'nin arkadaşları, komuşuları ve hepsinin birbiryle olan bağı gerçekten çok hoş ve cidden şu sıralar pekte görülmeyen cinsten.

Ana karakterleri de çok sevdim. Keri Ann küçük bir kasaba kızı ve Jack'e karşı bunun verdiği bir güvensizlikle yaklaşabiliyor ama gerektiğinde ağzının payını vermesi, eğlenceli iç sesi, sadık bir arkadaş olma çabaları... bence gerçekten güçlü bir bayan karakter. Aynı zamanda o kadar içten ve doğal ki kitapta onun ağzından yazıldığından (son bölüm hariç) acayip akıcı bir şekilde ilerliyor.

Jack ise...Jack işte. Adamın zaten salya akıttıracak bir yakışıklılığı var üstüne bir de içi güzel olunca tadından yenmez oluyor. Eğlenceli diyalogları, dürüstlüğü, tatlılığı...gerçekten süper bir karakter.

Klasik ünlü çocuk, kasaba kızını bence güzel bir şekilde yazmış ama tabii ki içinde belli klişeler de vardı zaten bir puan oradan gitti -özelliklede son kısımdan gitti o puan, sonu olmasa belki beş verirdim-

Bir günde biten bir kitap oldu ve türünü sevenlerede önereceğim kitaplar arasında. Karakterleri, ikilinin arasında geçen diyalogları ve kitabın yazılışını gerçekten çok sevdim. Hepinizin bir Eversea aşığı olacağını da garanti ederim <3 Alışveriş listenize ekleyin derim, hepinize iyi okumalar!!

PUANIM: 4/5 
 
 
 
Bu da serinin ilk kitabı olan Aşka Var Mısın'ın orijinal kapağı
 
 
Bu da serinin ikinci kitabı olan Forever Jack'in kapağı, umarım hemen çıkar :D
 
 

2 yorum:

  1. Birde bana aşılasanız şu çabuk yılmamayı kitap okurken:(((

    YanıtlaSil
  2. Çabuk yılmak derken, kitap okuduğun an mı sıkılıp okumayı bırakıyorsun?? Eğer öyleyse bence sevdiğin kitap türünü henüz bulamamış olabilirsin, eğer istersen sana birkaç kitap önereyim su gibi gidenlerden şöyle :D

    YanıtlaSil