3 Nisan 2015 Cuma

KİTAP YORUMU: SCARLET - Marissa Meyer

 
Kitap Adı: Scarlet
Yazar: Marissa Meyer
Yayınevi: Artemis
Sayfa Sayısı: 486
Etiket Fiyatı: 24TL

Merhaba arkadaşlar bugün Scarlet'la karşınızdayım!! Cinder'ı bitirdiğimde gece olmuştu, ertesi sabah koşarak kitapçıya gittim, Scarlet'ı aldım. Oradaki kasiyer de bana Cinder'ın konusunu sorma gafletinde bulununca bir güzel Cinder hakkında kafasını şişirdim, sorduğuna soracağına pişman oldu adamcağız sanırım :D


Allah'ım nasıl MÜTHİŞ olduğuna geçmeden önce kısaca konuyu anlatayım, sonra kitaba salyalarımı akıtacağım. Aman Cinder'ı okumayanlar yorumu okumasın ağır spoiler içerecek :D Cinder yorumumu okumak için buraya basmanız yeterli.

Cinder ilk kitabın sonundan da bildiğiniz gibi hapse girmişti. Ardından Dr. Erland hücresine gelerek ona aslında kim olduğunu söyleyip kaçmasına yardımcı olmak için ona bir sayborg eli ve ayağı vermişti. Cinder bu yeni parçalarını da kullanarak hapisten çıkmak için planlar yapıyor ama ufak bir hata sonucu bir başka suçlu olan Thorne ile karşılaşıp yaptığı yolculuğa onu da dahil ediyor.

Aynı anda Cinder'dan çok uzakta olan Scarlet'ta kendini akıl almaz bir durumun içinde buluyor. Büyükannesi uzun zamandır kayıp ve bu konu hakkında kendisi dışında endişelenen, çözüm bulmaya çalışan kimse yok. En azından yokTU. Scarlet başlarda güvenemese de, ona yardımcı olabileceğini düşündüğü bir sokak savaşçısı olan Wolf ile büyükannesini aramaya koyuluyor. Bu tehlikeli yolculukları boyunca başlarından aksiyon dolu olaylar geçiyor.


En sonunda Cinder, Scarlet ve Wolf'un yolu kesişiyor. Şimdi çözmeleri gereken çok daha fazla gizem, karşı koymaları gereken çok daha fazla düşman var. Bu sırada Ay Kraliçe'si Levana'da Cinder'ın izini sürmesi için Prens Kai'yi tehdit ediyor. Onun eşi olarak İmparatoriçe konumuna geçmeye oldukça kararlı ve bu uğurda elinden geleni ardına koymayacak!

Konumuz kaba bir şekilde böyle. Fazla detaya girip spoiler vermek istemiyorum, ama iki kızımızında başından yüreğinizi hoplatacak kadar macera geçiyor. Kitapta Cinder olsa da isminden de anlayacağınız gibi Scalet'ın hikayesine ağırlık verilmiş. Ben bu kitabı Cinder'dan daha fazla sevdim. Cinder'a da 5 puan verdim ama 4.5'tan 5 gibi düşünün. Scarlet hakkıyla 5 puanı aldı ve gerçekten kitaplığımdaki favori kitaplarım arasına girdi.

Kitapta ilkine oranla bence çok daha fazla aksiyon vardı, Cinder zaten işlerin iyice kızıştığı bir noktada kıvılcımlar saçarak bitmişti, Scarlet'ta bu kıvılcımlar resmen alev almış, aksiyonu bol bir kitap olmuş. Cinder'ın başından gerçekten zor, hareketli olaylar geçse de kitaptaki aksiyonu, alevlenmeyi Scarlet sağladı bence. Hikayesine başından beri bir gizem, aksiyon hakimdi ve bu sonlara doğru katmerlenerek devam etti.

Kitapta Scarlet dışında da yeni karakterlerle de tanışıyoruz: Wolf ve Thorne. Bu iki karakteri gerçekten çok sevdim. Thorne gelince kitaba yerinde bir espiri, ince bir alay gelmiş sanki, kitaba hoş bir hava katmış ve ne biliyim bizden biriymiş gibi geldi Thorne. Wolf zaten süper ya <3 Fazla bir şey söylemek istemiyorum Wolf ile ilgili, benim sevdiğim karakterler arasına girdi ama bir Prens Kai'de değil yani <3. Bir yandan da Cinder'a da kanım daha fazla kaynar gibi oldu. Bu kitapta Aycı güçlerini sıkça kullandığını ve onun için ne kadar ciddi bir değişim sürecinin başladığını görüyoruz.

Daha kısa aralıklarla Kai ve Levana'nın da yanına uğrayıp o cephede de neler olduğunu görüyoruz. Kai canım, o cadı kadın yüzünden yaşlandı resmen. Levana'nın tehditleri bu kitapta resmen seviye atlıyor ve ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya hissettiriyor.

Süper akıcı bir kitaptı bu da Cinder gibi, Cinder'ı alıpta tereddüt edenler varsa kesinlikle almalı gerçekten muhteşem bir kitap olmuş. Scarlet'ı Cinder'dan daha fazla seveceğinizi düşünüyorum -kitap olarak- ve şiddetle öneriyorum. Süper karakterler geldi, aksiyon arttı, gizem eklendi...daha ne söyleyeceğimi bilemiyorum ve kitabı mutlaka almalısınız diyerek yorumu kapatıyorum :D Hepinize iyi okumalar!!! <3

PUANIM: 5/5


 
 
 
 
Bunlarda Scarlet için Youtube'de yapılan çalışmalar :)
 
 
 
 
 

3 yorum:

  1. İlk kitaba bayılmıştım *-*
    Bunu okuma fırsatı bulamadım ;) Bu arada bir mi daha güzel iki mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk kitabı çok sevdim ama ikincisi harikaydı hemen okuman gerek <3

      Sil
    2. scarlet da daha çok olay var ama bence kesinlikle cinder
      wolf pres kainin yerini tutmaı malesef

      Sil