7 Ağustos 2015 Cuma

20. KCY BLOG TURU: YAĞMUR YAĞARKEN - Lisa De Jong II YORUM + ÖN OKUMA


Kitap Adı: Yağmur Yağarken
Yazar: Lisa De Jong
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 400
Etiket Fiyatı: 17TL

20.KCY Blog Turu'ndan herkese merhaba!! Go Kitap'tan çıkan Yağmur Yağarken ile karşınızdayız! Çekilişe katılmak ve etkinlikleri takip etmek için Facebook sayfamıza bakmayı unutmayın!! Facebook haricinde Raff'tan da çekiliş düzenliyoruz, şansını arttırmak isteyenler buraya basabilir! Şimdi gelelim kitabımızın konusuna!

Güzel bir arkadaş çevresine sahip, okul notları iyi olan, mutlu bir gençti Kate ama hayatı tek bir gecede değişti.

Hayatının dönüm noktası olan o geceden sonra, çocukluk aşkı Beau'yu bile kendinden uzaklaştırdı. Arkadaşlarını, hayallerini, umutlarını tek tek kaybetti ve kendini o küçük kasabaya mahkum etti...

Beau'nun üniversiteye gidişine kadar da kaçırdıklarının farkında değildi ama başka seçeneğinin de olmadığını düşünüyordu.



Ta ki Asher Hunt ile tanışana kadar.Çalıştığı küçük kafeye geldiği günden beri güzel gözleri, alaycı sırıtışı ve gizemli tavrıyla yıllar sonra ilk kez bir erkek Kate'in ilgisini çekmiş oldu. Herkes ondan uzak durmasını söylese de Kate'in elinde olan bir şey yoktu ortada. Hem Asher'ın tek yaptığı onun yaralarını sarmak, onu  hayata geri döndürmekti.

En azından o karanlık sır açığa çıkana kadar, şans bir kez olsun yüzüne gülmüştü sanki.




Evet kitabımızın konusu kısaca böyle, gelelim yorumuma. Esas kızımızın hayatını temelinden sarsan o kötü olay aslında kitabın giriş kısmında gerçekleşiyor, o yüzden söyleyeceğim spoiler değil: Kate, kasabalarının altın çocuğu olan Drew tarafından bir partide tecavüze uğruyor. Açıkçası bir kız olarak tecavüz ile ilgili kitapları okumaktan şiddetle kaçınıyorum fakat Yağmur Yağarken'de sizi cinsel açıdan rahatsız edecek bir tecavüz sahnesinin olmadığını söyleyebilirim, tabii kızın psikolojisinden ister istemez etkileniyorsunuz orası ayrı.




Kitabın konusuna baktığınızda bir aşk üçgeni varmış gibi gelebilir ve aslında belli bir açıdan bakıldığında gerçekten de var. Fakat aşk üçgeni kesinlikle esas konunun önüne geçmemişti ve arka plandaydı. Bu konu hakkında hakkında sevmediğim tek şey kitabın sonunda gerçekleşen bir olaydı, bence çok klişe ve tam bir hayal kırıklığıydı :(

Kitabın konusu ve olay örgüsü de çok klişeydi. Kızın atlattığı travmadan tutun, kitabın başından beri sürekli söylenen Asher'ın sırrı bile klişeydi. İnsan bu kadar klişeden sonra sıkıcı bir kitap beklese de tuhaf bir şekilde kendini okutturan bir yapısı vardı. Üslubun akıcılığından ve Asher karakterinin mükemmelliğinden kaynaklanıyor olabilir tabii <3 




Asher'a bayılsam da Beau'da saygı duyduğum bir karakter oldu. Ne olursa olsun aşkından vazgeçmemesi gerçekten etkileyiciydi. Kate karakterini ise genel olarak sevdim, içinde bulunduğu duruma göre sağlam yapılı bir karakterdi.

Kitapta en sevdiğim şeylerden biri şüphesiz Asher ve Kate arasındaki ilişki oldu. Sadece romantik açıdan değil, Asher'ın onu hayata tekrar dahil etmesi, korkularıyla yüzleşmesini sağlaması bence harikaydı.

Kitap Kate'in bakış açısından anlatılmıştı fakat sonlara doğru her iki erkeğinde bakış açısından bölüm okuyacağız, o kısımlara bayıldım!! 



Kitabın sonlarına doğru yürek burkan çok duygusal olaylarla karşılaşıyoruz, klişe olmasına rağmen yine de çok etkileyici ve hüzünlüydü o kısımlar :( 

Türünü sevenlerin bir şans verebileceği bir kitap, karakterleri güzeldi ve üslubu da akıcıydı. Bence tek sorun klişe bir konu, klişe bir olay örgüsü ve beni tatmin etmeyen bir sonunun olması, bunların haricinde güzel bir kitaptı. Çekilişimize katılmayı unutmayın sakın!! Hepinize iyi okumalar!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder